Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 20.2.2019

Pöytäkirja on tarkastettu
Lataa  Kuuntele 

§ 16 Mustametsän päiväkodin ja neuvolan toteutussuunnitelma ja toteutussopimus

TRE:779/10.03.06/2019

Valmistelija

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Rakennuttamispäällikkö Jukka Kauppinen, puh. 050 321 0355 ja hankeinsinööri Satu Lahdensivu, puh. 040 637 3889, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Minna Kareinen, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi2@tampere.fi

Perustelut

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta hyväksyi Mustametsän päiväkodin ja neuvolan tarveselvityksen 26.3.2015. Kaupunginhallitus hyväksyi hankkeen hankesuunnitelman 22.1.2018. Toteutussuunnittelu on tehty hankesuunnitelman pohjalta.

Uusi kaksikerroksinen päiväkoti- ja neuvolarakennus on mitoitettu joustavasti 140–160 päiväkotilapselle ja 3–4 esiopetusryhmälle (60–80 lasta). Lisäksi rakennukseen tehdään tilat eteläisen alueen neuvolalle (kahdeksan terveydenhoitajan ja kaksi lääkärin työtilaa) sekä Pirkanmaan Voimia Oy:lle. Päiväkodin ja Pirkanmaan Voimian tilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa ja neuvolan ja esiopetuksen tilat toisessa kerroksessa. Neuvottelu-, tauko- ja pukutilat ovat yhteiskäyttöisiä. Ensimmäisen kerroksen liikuntasali pukuhuoneineen ja ruokasali pienkeittiöineen ovat rajattavissa muista tiloista iltakäyttöä varten.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Raami Arkkitehdit Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Pihasuunnittelusta vastasi Ramboll Finland Oy, pohjarakennesuunnittelusta Taratest Oy, LVIA- ja sähkösuunnittelusta Granlund Tampere Oy ja rakenne- ja akustiikkasuunnittelusta A-Insinöörit Suunnittelu Oy.

Hankkeen rakennuttamisesta on vastannut 31.12.2017 saakka Tampereen Tilakeskus Liikelaitos ja 1.1.2018 alkaen Tampereen Tilapalvelut Oy. Projektipäällikkönä on toiminut hankeinsinööri Satu Lahdensivu. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa maaliskuussa 2019, ja niiden on tarkoitus valmistua toukokuussa 2020 siten, että rakennus on otettavissa käyttöön elokuussa 2020.

Rakennus- ja talotekniikkaurakat kilpailutettiin EU-hankintamenettelyn mukaisina avoimina hankintakyselyinä joulukuussa 2018. Hinnaltaan halvimman hyväksyttävän tarjouksen rakennustöistä teki Visura Oy, IV-töistä Ilmanvaihtotyöt A. Saarinen Oy, putkitöistä Caverion Suomi Oy, sähkötöistä Quattroservices Oy ja rakennusautomaatiotöistä Assemblin Oy.

Tampereen Tilapalvelut Oy jatkaa kaupungin ja yhtiön välisen palvelu- ja yhteistyösopimuksen perusteella Tampereen Tilakeskus Liikelaitoksen tuottamaa palveluliiketoimintaa 1.1.2018 alkaen. Hankkeen rakennuttamisesta ja valvonnasta laaditaan osapuolten kesken toteutussopimus.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Mustametsän päiväkodin ja neuvolan uudisrakennushankkeen toteutussuunnitelma ja toteutussopimus hyväksytään.

Kiinteistöjohtaja valtuutetaan tekemään toteutussopimukseen tarvittaessa pieniä teknisiä korjauksia ja allekirjoittamaan toteutussopimus.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Hankeinsinööri Satu Lahdensivu oli asiantuntijana asian käsittelyn aikana ja poistui ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Virpi Ekholm, Niko Suoniemi, Kristiina Järvelä, Kirsi Lahtinen, Eija Kuusela, sisäinen tarkastus, Tampereen Tilapalvelut Oy: Petri Mölsä, Jukka Kauppinen, Antti Lakka, Satu Lahdensivu, Jani Knuuttila

Käsitellyt asiat