Vammaisneuvosto, kokous 17.12.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 79 Tampere. Yhdenvertaisesti sinun-kokonaisuuden esittely 

TRE:131/00.01.03/2019

Valmistelija

  • Kiema-Majanen Eveliina, Yhdenvertaisuuskoordinaattori

Valmistelijan yhteystiedot

Eveliina Kiema-Majanen, yhdenvertaisuuskoordinaattori, puh. 040 801 6188, etunimi.sukunimi@tampere.fi  

Lisätietoja päätöksestä

Eveliina Kiema-Majanen, yhdenvertaisuuskoordinaattori, puh. 040 801 6188, etunimi.sukunimi@tampere.fi  

Perustelut

Tampereen kaupunki toteuttaa tulevina vuosina vuoteen 2026 saakka joukon yhdenvertaisuutta edistäviä tekoja "Tampere. Yhdenvertaisesti sinun" -teemalla. Ensimmäiset julkistetut teot edistävät lasten ja nuorten sekä tapahtumatoiminnan yhdenvertaisuutta.

Tampereen panostus lapsiin ja nuoriin näkyy ensi vuoden aikana osallistuvan budjetoinnin, Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelman ja lasten harrastusmahdollisuuksien edistämisen kautta.

Tapahtumatoiminnassa Tampereen kaupunki toimii ensi vuonna yhdenvertaisuutta edistävien suurtapahtumien areenana: Asunnottomien jalkapallon MM-kisat (Homeless World Cup) pelataan Tampereella kesä-heinäkuun vaihteessa ja syyskuussa järjestetään Accessible Arts and Culture 2.0 -tapahtumakokonaisuus. Kaupunki on mukana myös Kaikkien festari -hankkeessa, jolla pyritään edistämään tapahtumien yhdenvertaisuutta ja saavutettavuutta sekä järjestää yhdessä Esteetön taide ja kulttuuri ry:n kanssa tamperelaisille tapahtumajärjestäjille työpajoja saavutettavuudesta.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Kiema-Majanen Eveliina, Yhdenvertaisuuskoordinaattori

Vammaisneuvosto keskustelee asiasta.

Päätös

Asian esittely ja siitä käyty keskustelu merkittiin tiedoksi.

Kokouskäsittely

Keskusteltiin vammaisten lasten lähiosallistamisesta, uudisrakentamisen yhteyteen tarvittavista yhdenvertaisista palveluista kuten esteettömistä leikkipaikoista ja esteettömän saunomisen mahdollistamisesta Tampereella.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhalti-jayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)