Vammaisneuvosto, kokous 20.8.2019

§ 51 Vammaisneuvoston jäsenten osallistuminen Vammaispalvelujen järjestäminen ja hankinta -tilaisuuteen

TRE:5002/01.04.01/2019

Valmistelija

  • Karojärvi Hanna, Vammais- ja esteettömyysasiamies

Valmistelijan yhteystiedot

Hanna Karojärvi, vammais- ja esteettömyysasiamies p.0408016188 etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hanna Karojärvi, vammais- ja esteettömyysasiamies p.0408016188 etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

THL järjestää yhteistyössä FCG:n kanssa valtakunnallisen koulutuskierroksen paikallistilaisuuden Vammaispalveluiden järjestämisen ja hankintojen ajankohtaisasioista Tampereella 24.9.2019. Koulutuskierroksen tavoitteena on vahvistaa asiakasosallisuutta vammaispalveluissa sekä tukea kuntien ja maakuntien asiantuntijoiden järjestämis- ja hankintaosaamista. Vammaisten henkilöiden palvelujen järjestämisen lähtökohtana ovat yksilöllisiin tarpeisiin vastaavat palvelut. Palveluiden tulee vahvistaa luottamusta yhteiskuntaan. Koulutukset järjestetään koko päivän tilaisuuksina ja kaikkia voi seurata myös netissä. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Tilaisuudessa on mahdollisuus etäosallistumiseen. Etäosallistuminen vaatii myös ilmoittautumisen.

Aiheet ovat ajankohtaisia vammaisneuvoston toiminnan kannalta ja on tärkeää, että tieto näistä ajankohtaisasioista välittyy myös vammaisneuvoston kautta päätöksenteon tueksi. Tilaisuuden ohjelma liitemateriaalina.

Tilaisuuteen paikan päällä osallistumisesta aiheutuvat kustannukset tulisi korvata tilaisuuteen osallistuville vammaisneuvoston jäsenille, jotka nimetään kokouksessa. Tilaisuus on maksuton, mutta siihen osallistuminen aiheuttaa matka- ja/tai avustajakuluja valitusta edustajasta riippuen. Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113151, sisäinen tilaus 25581.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Karojärvi Hanna, Vammais- ja esteettömyysasiamies

Vammaisneuvosto valitsee edelleen esitettäväksi halukkaat lähtijät (2-3) paikanpäälle vammaispalveluiden hankintatilaisuuteen ja esittää, että osallistumisesta aiheutuvat kustannukset korvataan Vammaisneuvoston edustajille. Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113151, sisäinen tilaus 25581.

Tiedoksi

Tanja Löytty, Heli Hirvelä, Jouko Aarnio, Ritva Vakkuri, tukipalvelut