Vanhusneuvosto, kokous 18.9.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Vanhusneuvoston muut asiat v. 2019

TRE:2707/00.01.03/2019

Valmistelija

  • Nurmio Kirsi, Suunnittelija

Perustelut

Vanhusneuvostolle on tullut lausuntopyyntö Hatanpään valtatien ratikkalinjauksista. Työjaosto on lausunut asiasta, että ikäihmisille tärkeintä on turvallinen ja esteetön pääsy pysäkille.

Vanhusneuvoston jäsenet kertovat kuulumisia tilaisuuksista, joissa ovat olleet ja heille tulleesta palautteesta. Päätetään jatkotoimenpiteistä.

Päätösehdotus oli

Käsitellään vanhusneuvostolle tulleet asiat ja päätetään mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Päätös

Käsiteltiin vanhusneuvostolle tullut palaute: Nikki kertoi Socatel-tilaisuudesta ja siellä käsitellystä osallisuusalustasta. Alusta ei vaikuta hyvältä. Kauhanen kertoi sotelan asioista, mm. selkokielisyysasiasta. Itkonen kertoi Hervannan kaavakävelystä, oli hyvä tilaisuus. Salonen kertoi veteraaniasioiden neuvottelukunnan kokouksesta, metsätyöpajasta, Tampere 2020 –tilaisuudesta ja kaupungin nettityöpajasta. Portaankorva on myös osallistumassa kaupungin nettityöpajaan. Portaankorva nosti esille perinteisen viestinnän tarpeellisuuden. Portaankorva kertoi myös neuvostojen koulutuspäivästä ja kaupunkipuistotilaisuudesta, vanhusneuvostolle olisi hyvä pitää alustus aiheesta. Portaankorva on ollut useissa kaavatilaisuuksissa. Aaltonen kertoi Kalevan kaavakävelystä ja tilaisuudesta. Portaankorva kommentoi vaihtoa ratikasta bussiin. Kauhanen ilmoitti PYNK:in luentotilaisuudesta ”Elämänlaatua ikäihmisille” Metsossa 30.9.klo 10. Nikki kertoi 10.10. asumistilaisuudesta.

Todettiin työjaoston ratikkalinjauksesta antama lausunto.