§ 11 Toimintakykyiset Kuntakonsernit 2 -kehittämisverkostoprojektiin osallistuminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:2651/00.01.05/2019

Päätöspäivämäärä

11.4.2019

Päätöksen tekijä

Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja

Lisätietoja päätöksestä

Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen, puh.050 3451397, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Suomen Kuntaliiton ja FCG Konsultointi Oy:n vetäminä järjestetään valtakunnallinen kuntakonsernien toimintaan, johtamiseen ja omistajaohjaukseen keskittyvä verkostoprojekti, joka toteutetaan vuosina 2019 ja 2020. Projektiin ovat lähdössä mukaan lähes kaikki suuret kaupungit. 

Verkostoprojektin tavoitteena on koota ja välittää tietoa kaupunkikonsernien toiminnasta sekä tukea konsernijohtamisen ja omistajaohjauksen kehittämistä. Työskentely tulee koostumaan vertaistoiminnasta, teemakohtaisista asiantuntijaluennoista sekä kaupunkikohtaisten konsernijohtamisen kehittämisen työpajoista. Osana projektia saadaan myös vertaistietoa muissa Pohjoismaissa tehtävästä konsernijohtamisesta. Työskentelyä tukee tehtävät kuntakohtaiset kyselyt ja niiden analysointi. Hankkeen tarkempi kuvaus on liitteessä. 

Tampereen kaupungin kannattaa osallistua projektiin ja saada sen myötä kohdennettuja kehitysajatuksia oman konsernin johtamiseen. Kustannukset ovat kahden vuoden projektille kohtuulliset.

Päätös

Tampereen kaupunki osallistuu Suomen Kuntaliitto ry:n ja FCG Konsultointi Oy:n järjestämään Toimintakykyiset Kuntakonsernit 2 -kehittämisverkostoprojektiin, joka toteutetaan vuosina 2019 ja 2020.

Osallistumisen kustannukset 14.000 euroa (alv 0 %) maksetaan kustannuspaikalta 113230, Omistajaohjaus.

Allekirjoitus

Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen

Organisaatiotieto

Tampere