§ 120 Hakametsän alueen kehittämistä ohjaavan työryhmän perustaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:5309/00.01.05/2018

Päätöspäivämäärä

5.9.2018

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Hankejohtaja Tero Tenhunen, puh. 050 540 2860, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 03 5656 6217, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hakametsän uudistamis- ja täydennysrakentamishankkeen lähtökohtana on, että Hakametsän jäähalli ja sitä ympäröivä alue vapautuvat laajalle käyttäjäkunnalle pääsarjan jääkiekon siirtyessä uudelle monitoimiareenalle. Tavoitteena on, että kohteesta valmistuu liikunnan, kilpaurheilun ja liikuntatutkimuksen kampus, joka tarjoaa nykyaikaiset ja monipuoliset puitteet niin liikunnan harrastajille, urheiluseuroille ja -järjestöille, huippu-urheilijoille, liikuntalääketieteelle kuin yhteistyökumppaneille. Hakametsän saavutettavuus tulevan ratikkareitin varrella on erinomainen.

Kehittämiskokonaisuus parantaa merkittävästi liikunnan, urheilun ja tapahtumatoiminnan olosuhteita aiemmin kuvatun mukaisesti. Kokonaisuus tiivistää kaupunkirakennetta ja alueelle syntyy valtakunnallisesti merkittävä liikunnan ja urheilun sekä koulutuksen, tutkimuksen ja liiketoiminnan keskittymä. Alueelle syntyy uusia työpaikkoja ja mahdollisuuksia uudenlaiseen yhteistyöhön ja liiketoimintaan.

Hakametsän jäähalli 1 on päätetty kaupunginvaltuustossa 19.5.2010 ja toistamiseen 16.5.2016 poistaa jäähallikäytöstä ja muuttaa sisäurheilukeskukseksi Kansi ja areena hankkeen valmistuttua.

Hakametsän jäähallin alueen kehittäminen hallitusti ”Hakametsän Sport Campus” -alueeksi edellyttää kokonaisuuden hankkeistamista sekä vastuuttamista organisaatiossa. Hankkeen kehittämisen vetovastuu annetaan elinvoiman palvelualueen kehittämisohjelmien palveluryhmälle, jonka tueksi perustetaan työtä ohjaamaan laajapohjainen työryhmä, johon kutsutaan mukaan kaupungin sekä ulkoistan sidosryhmien keskeiset osapuolet.

Päätös

Hakametsän kehittämistä ohjaamaan perustetaan työryhmä, johon nimetään puheenjohtajaksi konsernijohtaja Juha Yli-Rajala ja jäseniksi kaupunginhallituksen varapuheenjohtajat Kalervo Kummola, Jaakko Mustakallio, Atanas Aleksovksi, kaupunginhallituksen jäsen Minna Minkkinen ja valtuutettu Jouni Ovaska sekä asiantuntijoiksi hankejohtaja TeroTenhunen, liikunta- ja nuorisoyksikön johtaja Pekka P. Paavola, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Lauri Savisaari, asemakaavapäällikkö Elina  Karppinen, kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, rakennuttamispäällikkö  Milko Tietäväinen, hankekehityspäällikkö Juha Kaivonen, projektipäällikkö Markus Joonas ja  operatiivinen johtaja Perttu Pesä/VisitTampere.

Työryhmän loppuraportti valmistuu 12/2020 mennessä.

Työn edistymisestä vastaa elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen kehitysohjelma - yksikkö.

Työryhmän kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 154024, PRR-osa K1540_01793311, sis.til. 25257, Työryhmät, pormestarin perustama

Allekirjoitus

Lauri Lyly, pormestari

Organisaatiotieto

Tampere