§ 134 Tampereen kaupungin edustajan nimeäminen Siltasopimusmallin käyttöönottamista valmistelevaan työryhmään

Lataa  Kuuntele 

TRE:6488/00.01.05/2018

Päätöspäivämäärä

8.10.2018

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelupäällikkö Tuula Mikkonen, p. 040 8004963, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Työ- ja elinkeinoministeriö on pyytänyt 3.10.2018 Tampereen kaupunkia niemeämään edustajan siltasopimusmallin käyttöönottamista uusilla alueilla valmistelevaan työryhmään. Edustaja pyydetään nimeämään 8.10.2018 mennessä.

Hallituksen budjettiriihessä on linjattu siltasopimusmallin käyttöönottamisesta uusilla alueilla. Siltasopimus perustuu valtion ja alueellisten toimijoiden yhteistyöhön ja monipuoliseen alueen tilanteen ja toimenpiteiden tarkasteluun. Tavoitteena on tunnistaa ja ratkoa yhteistyössä alueen kasvun pullonkauloja. Siltasopimuksessa voidaan sopia muun muassa työvoiman saatavuuteen, saavutettavuuteen, osaamiseen ja koulutukseen, tutkimus- ja kehitystyöhön sekä tietopohjan ylläpitämiseen liittyvistä asioista. Myös alueen tunnettuutta ja markkinointia voidaan parantaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää valmistelun Kainuun, Pohjois-Savon ja Pirkanmaan kanssa perustuen tilastoanalyysiin rekrytointiongelmista eniten kärsivistä alueista.

Päätös

Nimetään Tampereen kaupungin edustajaksi siltasopimusmallin käyttöönottamista uusilla alueilla valmistelevaan työryhmään ohjelmajohtaja, yksikönpäällikkö Regina Saari Tampereen kaupungin työllisyyspalveluista.

Allekirjoitus

Lauri Lyly, pormestari

Organisaatiotieto

Tampere