§ 131 Tampereen kaupungin ja Guangzhoun kaupungin välinen Memorandum of Understanding -yhteisymmärryspöytäkirja matkailun edistämiseksi

Lataa  Kuuntele 

TRE:6251/04.04.02/2017

Päätöspäivämäärä

31.8.2017

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Kansainvälisten asioiden päällikkö Erika Eischer, puh. 040-545 0011, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki ja Guangzhoun kaupunki ovat solmineet ystävyyskaupunkisuhteet joulukuussa 2008. Yhteistyötä on näiden vuosien aikaan edistetty politiikan, talouden, kaupan ja kulttuurin aloilla. Guangzhoun kanssa on allekirjoitettu vastaava yhteisymmärryspöytäkirja huhtikuussa 2016 koulutusviennin edistämiseksi.

Kiinalaisten kiinnostus Suomea kohtaan on viime aikoina kasvanut, ja matkailijamäärät Kiinasta Suomeen ovat kasvaneet merkittävästi. Tampereen kaupunki on kiinnostunut lisäämään kiinalaisten matkailijoiden määrää ja edistää matkailuyhteistyötä Guangzhoun kanssa. Helsingin ja Guangzhoun väliset suorat lentoyhteydet, sekä Tampereen ja Guangzhoun kaupunkien tiiviit ystävyyskaupunkisuhteet luovat otolliset olosuhteet matkailijamäärien kasvattamiseen.

Tämän johdosta on tarkoituksenmukaista allekirjoittaa virallinen yhteistyöpöytäkirja Guangzhoun matkailuhallinnon kanssa. Yhteisymmärryspöytäkirjassa sovitaan erityisesti kaupunkilomien, liikematkustuksen ja opintomatkojen edistämisestä.

 

 

 

Päätös

Tampereen kaupunki allekirjoittaa Memorandum of Understanding -yhteisymmärryspöytäkirjan matkailun edistämiseksi ystävyyskaupunkinsa Guangzhoun kanssa 4.9.2017.

Yhteisymmärryspöytäkirjan Tampereen kaupungin puolesta allekirjoittaa johtaja Teppo Rantanen Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueelta.

Allekirjoitus

Lauri Lyly, pormestari

Organisaatiotieto

Tampere