§ 84 Vieraanvaraisuus Luonnonvarakeskukselle 7.5.2019

Lataa  Kuuntele 

TRE:4215/00.04.02/2018

Päätöspäivämäärä

6.6.2018

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Suhdetoimintasihteeri Erika McSherry, puh. 040 758 1724, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

SUSPLACE konferenssi järjestetään Tampereella 7.-10.5.2019. SUSPLACE on Euroopan komission rahoittama nelivuotinen Marie Curie -innovatiivinen tutkijakoulutusohjelma (MSCA-ITN). Ohjelmassa tutkitaan 15 väitöstyöprojektissa sitä, miten muutos kohti kestävyyttä tapahtuu paikallisten käytäntöjen kautta. Tutkimusteemat liittyvät mm. kaupunkikehitykseen, ruokajärjestelmiin, yhteiskunnalliseen yrittäjyyteen, luontolähtöiseen hyvinvointitoimintaan sekä nuorten osallistamiseen päätöksenteossa. Luonnonvarakeskus (Luke) on mukana tässä verkostossa kolmella tutkija tutkijakouIutettavalla.

Luonnonvarakeskus on vastuussa ohjelman päätöskonferenssista. Pitkällisen harkinnan jälkeen konferenssin pitopaikaksi valittiin Tampere, sillä se on hyvä esimerkki kestävän kehityksen mukaisesta kaupunkimuutoksesta, joka pohjautuu paikallisten resurssien kestävään käyttöön. Lisäksi suomalaiset tapaustutkimukset sijaitsevat Tampereella ja sen läheisyydessä, Vesilahdella ja Mäntässä, mikä antaa mahdollisuuden vierailla niissä konferenssin aikana. Ohjelmassa on ollut mukana kuusi eurooppalaista yliopistoa tai tutkimusinstituuttia, minkä vuoksi konferenssi on hyvin kansainvälinen.

Myöntämisperusteet: merkittävä valtakunnallinen liitto, yhdistys tai yhteisö järjestää sääntömääräisen ko­ko­uksensa Tampereella tai merkittävä konferenssi, kulttuuri- tai urheilutapahtuma tai kansainvälinen kilpailu järjestetään Tampereella. (Tampereen kaupungin vieraanvaraisuus ja huomionosoitukset -konsernimääräys)

 

Päätös

SUSPLACE konferenssiin osallistujille tarjotaan kaupungin vastaanotto Raatihuoneella 7.5.2019.

Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 154026 Raatihuone, sisäinen tilaus 20130 PR-toiminta.

Tilaisuuden isäntä / emäntä ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa.

 

 

Allekirjoitus

Lauri Lyly, pormestari

Organisaatiotieto

Tampere