§ 57 Vahingonkorvaushakemus esinevahingosta Läkkisepänkadulla

Lataa  Kuuntele 

TRE:4726/03.07.01/2019

Päätöspäivämäärä

5.7.2019

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Infra Liikelaitos

Valmistelijan yhteystiedot

Työnjohtaja Jani Ahonen, p. 040 801 2545, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Yksikön päällikkö Reijo Lahtinen, p. 050 553 8681, etunimi.p.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungilta on anottu vahingonkorvausta Läkkisepänkatu 2:n kohdalla 2.7.2019 tapahtuneesta esinevahingosta. Hakijan mukaan Tampereen kaupungin työntekijä leikkasi Pispanaronraitin kävelytieosuudella Läkkisepänkatu 2 E 15 sijaitsevan huoneiston kohdalla siimaleikkurilla nurmikkoa ja leikkuri lennätti todennäköisesti kiven terassin lasitukseen, jonka johdosta osa lasituksesta sekä terassin ovi rikkoutuivat.

Parveke- ja terassilasituksia myyvän Lumon Oy:n edustaja on arvioinut tilanteen 4.7.2019 ja todennut, että rikkoutuneeseen terassioveen ei ole saatavilla uusia alumiiniprofiileja, joten yksittäisen oven korjaaminen ei onnistu. Lumon Oy on antanut tarjouksensa terassilasituksen korjaamisesta 4.7.2019. Hakija vaatii, että koska yksittäisen lasin korvaaminen uudella ruudulla ei ole mahdollista, Tampereen kaupunki korvaisi vahingon täysimääräisesti sisältäen jäljellä olevan lasituksen purun ja uuden lasituksen asennuksineen. Kokonaiskustannus on yhteensä 3.595,00 € (sis.alv 24 %).

Tampereen Infran Kunnossapitopalvelujen työnjohtajan lausunnon mukaan Tampereen Infran työntekijä leikkasi kohteessa heinää siimaleikkurilla. Siimaleikkurista lensi kivi tai jokin muu irtonainen kappale viereisen talon terassinlasin karmiin, rikkoen lasin karmeineen.

Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen.

Tampereen Infra katsoo, että Tampereen kaupunki on asiassa korvausvelvollinen.

Päätös

Vahingonkorvaushakemus hyväksytään ja Tampereen Infra maksaa esinevahingosta kertakaikkisena korvauksena 3.595,00 €.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

vt. toimitusjohtaja Sanna-Leena Puntola

Organisaatiotieto

Tampere