§ 2 Sopimuksen hyväksyminen Tipotien sisätilaopastussovelluksen (Tipomobi) ensimmäisen vuoden ylläpidosta

Lataa  Kuuntele 

TRE:153/07.01.02/2021

Päätöspäivämäärä

13.1.2021

Päätöksen tekijä

Z/Johtaja, sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Mia Lumio, puh.040 658 6569, etunimi.sukunimi@tampere.fi, projektipäällikkö Anni Joela, puh.040 721 9867, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

 Johtaja Taru Kuosmanen, puh. 040 704 7337, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hyvinvointipalvelujen johtoryhmä päätti 20.2.2019, että Tipotietä lähdetään kehittämään kohti hyvinvointikeskusmallia. Hyvinvointikeskukset tarjoavat palveluja ja tapahtumia, monipuolista neuvontaa ja ohjausta sekä paikan erilaisille kohtaamisille ja kokeiluille alueilla. Myös tilojen käyttöä halutaan tehostaa. Tipotie on viisikerroksinen hyvinvointikeskus, jossa asiakkaiden suurin haaste on palvelujen löydettävyys. Rakennus on sokkeloinen, eivätkä pelkät kerroskartat ja tarroitukset ohjaa riittävästi. 

Tipomobi-sovellus opastaa ja neuvoo reitin heti sisäänkäynniltä vaihe vaiheelta odotustilaan tai muihin yhteisiin tiloihin. Sen avulla on mahdollista antaa myös palautetta. Sovelluksen tarjoaman henkilökohtaisen reitityksen avulla sekä Tipotien asiakkaat löytävät palvelut paremmin että Tipotien työntekijät ja heidän asiakkaat kohtaavat oikea-aikaisesti ja kaikkien osapuolten hukka-aika vähenee. Sovelluksen kehitysvaiheessa on tunnistettu tällaisen teko- ja tukiälyä (AI) hyödyntävän, sisätilapaikannukseen perustuvan mobiiliopastuksen skaalaus- ja hyödyntämismahdollisuudet myös muissa tiloissa.

Tipotien sisätilaopastussovelluksen (Tipomobi) kehitettiin sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä Smart Tampere -kehitysohjelman yhteistyöllä. Syksyllä 2019 Gofore Oy toteutti Tipotien sisätilaopastamisen palvelumuotoiluprosessin, jonka aikana kuultiin sidosryhmiä. Palvelumuotoilun tuloksena syntyivät käyttäjätarinat sekä sovelluksen demoversio, joita hyödynnettiin toteuttajan kilpailutuksessa. Ilmoitus oli auki HILMA:ssa lokakuussa 2019. Saatujen tarjousten perusteella sovelluksen toteuttajaksi valittiin Gofore Oy. Tipomobi-sovelluksen kartta-alustan toteuttaja on Steerpath Oy ja siitä on erillinen ylläpitosopimus. 

Normaalin käytännön mukaisesti sovelluksen ensimmäisen käyttöönottovuoden ylläpidosta vastaa palvelualue ja tässä tapauksessa Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut.

Päätösvallan peruste: Tampereen kaupungin hallintosääntö, 37 §. 

 

Päätös

Hyväksytään sopimus Tipotien sisätilaopastussovelluksen (Tipomobi) vuoden 2021 ylläpidosta.

Tampereen kaupunki hankkii Tipotien sisätilaopastussovelluksen (Tipomobi) vuoden 2021 ylläpidon Gofore Oy:ltä (Y- tunnus 1710128- 9).

Hankinnan kokonaishinta on 3 300 euroa ja se kattaa Goforen palvelutaso E (Best Effort) mukaisen sovelluksen ylläpidon.

Lisäksi mahdollisten erillislaskutettavien ylläpitotöiden ja sovelluksen mahdollisen jatkokehityksen tuntihinta on 100 euroa (+alv).

Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113450, sisäinen tilaus 26341 (kehittämisraha).

Palvelun mahdollisesta laajentamisesta muihin kohteisiin sovitaan erikseen erillisellä sopimuksella.

 

Allekirjoitus

Johtaja Taru Kuosmanen