§ 12 Vahingonkorvausvaatimus puuvahingosta Epilässä

Lataa  Kuuntele 

TRE:7146/03.07.01/2020

Päätöspäivämäärä

19.1.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

suunnittelija Patrick Hanska, puh. 041 730 4437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungilta on anottu vahingonkorvausta Tuurnankatu 12:ssa 19.11.2020 n. klo 11.15 sattuneesta puuvahingosta. Talon päälle kaatui puu, joka vahingoitti talon räystästä, kattopeltejä, ruodelautoja ja ilmanvaihtoputkia.  

Asianosaisen korvausvaatimus on 5400-5800 € ja se perustuu Pisa Kattoremontit Oy:n hinta-arvioon. 

Vahingonkorvauslain (412/1974) 2 luvun ja 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen.  

Urakoitsijan ottamien kuvien perusteella puu on ollut tyvestä laho. 

Urakoitsijan selvityksen mukaan alueen puustoa tarkasteltiin kesällä 2020, silloin ei havaittu puissa ulkoisia merkkejä kunnon heikkenemisestä. Kaatuneessa koivussa oli melko pienet lehdet, mutta latvuksen kunto oli yleisesti hyvä. Ei näkyviä käävän tai sienten itiöemiä. Puiden tarkkailua ei ole laiminlyöty. 

Vahingonkorvauslain 5 luvun 5§:n mukaan esinevahinkona on korvattava esineen korjauskustannukset ja vahingosta aiheutuneet muut kulut sekä arvonalennus taikka tuhoutuneen tai hukatun esineen arvo. 

Esinevahingossa korvauksen maksamisen lähtökohtana on aina rikkoutuneen tai tuhoutuneen esineen käypä arvo, jota voidaan pitää korvattavien kustannusten ylärajana. Voidaankin todeta, että, kaupunki korvaa korjauskustannukset laskun mukaan. Oman työn osuus ei tule korvattavaksi esinevahinkona.

Päätös

Korvausvaatimus hyväksytään ja puuvahinko korvataan kuitteja vastaan. Oman työn osuus ei tule korvattavaksi esinevahinkona.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen