§ 320 Tuntiopettajan ottaminen Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Santalahdentien toimipisteeseen, suomi toisena kielenä

Lataa  Kuuntele 

TRE:6528/01.02.01/2020

Päätöspäivämäärä

4.1.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

koulutuspäällikkö Kristiina Teiss, p. 040 806 2669, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, p. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun S2-opetuksen tuntiopettajan tehtävä on ollut julkisesti haettavana 5.11.2020  - 19.11.2020. Hakukanavat olivat tampere.fi, mol.fi, kuntarekry.fi, Twitter, Facebook ja LinkedIn.

Tredun maahanmuuttajakoulutuksiin on keskitetty erityyppisiä tutkintoon johtamattomia koulutuksia, kuten aikuisten maahanmuuttajien perusopetus sekä suomen kielen koulutuksia eri kohderyhmille ja asiakkaille. Lisäksi järjestämme S2-tukea ja opiskeluvalmiuksia tukevia koulutuksia tutkintoaloilla opiskeleville maahanmuuttajille. Järjestämme Tredussa syksystä 2020 alkaen aikuisten perusopetuksen alkuvaiheen lisäksi myös päättövaiheen koulutusta.

Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 § 14 mukaan. Yhteisten tutkinnon osien osa-alueiden opetusta on kelpoinen antamaan henkilö, joka on suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon, johon sisältyvät vähintään 120 opintopisteen tai 55 opintoviikon laajuiset tai niitä vastaavat opinnot yhdessä opetettavassa osa-alueessa ja vähintään 60 opintopisteen tai vähintään 35 opintoviikon laajuiset tai niitä vastaavat opinnot muissa opetettavissa osa-alueissa.

Tuntiopettajan tehtävässä tarvitaan Wilma-oppilashallintojärjestelmän tuntemusta. Tehtävässä edellytetään myös kokemusta nuorten ja aikuisten maahanmuuttajien opettamisesta ja ohjaamisesta sekä kokemusta S2-opetuksesta. Lisäksi edellytetään mahdollisuutta työskennellä useissa toimipisteissä ja käyttää omaa autoa, mikä hakijan tulee ilmoittaa hakemuksessaan.

Eduksi katsotaan kokemus suomen kielen opettamisesta vastaanottokeskuksessa sekä kokemus opetuksesta ammatillisessa oppilaitoksessa, varsinkin suomen kielen tukiopetuksesta ja/tai opiskeluvalmiuksia tukevasta opetuksesta ammattialoilla. Lisäksi eduksi katsotaan hyvät TVT-taidot sekä verkko-opetuskokemus.

Toivomme hakijalla olevan laaja-alaista näkemystä maahanmuuttajakoulutuksen kehittämiseen ammatillisessa oppilaitoksessa sekä valmius toimia projekteissa.

Tehtävää haki määräajassa kahdeksantoista (18) hakijaa, joista kelpoisuusvaatimukset täyttäviä hakijoita oli kuusi (6).

Haastatteluihin kutsuttiin kolme (3) hakijaa.

Haastattelut pidettiin 10.12.2020.

Koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa saadun vaikutelman perusteella tehtävään esitetään valittavaksi *********.

********* ei tarvitse esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittamaa rikostaustaotetta, koska virkasuhde on katkeamaton.

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lausunto terveydentilan tarkastuksesta, jossa hänet on todettu terveytensä puolesta tehtävään sopivaksi uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Valittu on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet- sivuilla.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätökseen 23.10.2020 § 128 (toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus - henkilöstöhallinnon delegoinnit).

Laki kunnallisesta viranhaltijasta 2 luku 7 ja 8 §.

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §.

Päätös

********* otetaan 1.1.2021 alkaen tuntiopettajan, suomi toisena kielenä, virkasuhteiseen tehtävään Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Santalahdentien toimipisteeseen.

Koeaikaa ei ole.

Pääasiallinen toimipaikka palvelussuhteen alussa on: Santalahdentien toimipiste, toimintoalue 514.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen