§ 26 Tampere Smart City Week 2021 tila- ja tekniikkakokonaisuuden hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:917/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

12.2.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Tiia Joki, puh. 040 576 8684, etunimi.sukunimi@tampere.fi, koordinaattori Katri Schulze, puh. 0400 765 552, etunimi.sukunimi@businesstampere.com

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelija Tiia Joki, puh. 040 576 8684, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Smart Tampere -ohjelma on kaupunginvaltuuston v. 2017 talousarvion hyväksymisen yhteydessä 14.11.2016 hyväksymä kaupungin kehitysohjelma. Kaupunginhallitus on hyväksynyt ohjelma-asiakirjan kokouksessaan 30.1.2017. Ekosysteemiohjelma on yksi Smart Tampere kehitysohjelman osaohjelma. Smart Tampere –ohjelman yhtenä tavoitteena on tukea yritysten liiketoiminnan uudistumista ja kasvua edistämällä liiketoimintaekosysteemien kehittymistä valituissa teemoissa. Tavoitteena on luoda yrityksille parhaat mahdolliset edellytykset verkottua ja luoda uusia ratkaisuja niin kaupungin kuin kuntalaistenkin tarpeisiin. Samalla ohjelma vahvistaa Tampereen kansainvälistä mainetta rohkeana älykaupunkikehityksen edelläkävijänä sekä houkuttelevana osaamiskeskittymänä. 

Smart City Week konferenssi järjestetään 26.-28.1.2021. Pandemiatilanteen vuoksi fyysiset kohtaamiset muutetaan virtuaaliseksi sisällöksi ja kohtaamisiksi. Virtuaalisisällön tuottamiseen tarvitaan digitaalisen alustan lisäksi myös erilaisia tiloja, tekniikkaa, valaistusjärjestelyjä ja muuta laitteistoa, joita tämä hankintapäätös koskee. Tapahtuma luo mahdollisuuden kansainvälisten verkostojen kohtaamiselle, uuden tiedon jakamiselle ja yhdessä tekemiselle. Kansainvälisesti kehitetyt ratkaisut luovat pohjan tulevaisuuden ratkaisuille, jotka mahdollistavat taas uusien ratkaisujen syntymisen älykaupunkikehityksen monipuolisille ulottuvuuksille. Kehityshankkeiden kautta ratkaisuja voidaan jalkauttaa eteenpäin ja hyödyntää kehitystyön oppeja jokaisen kaupungin tarpeisiin. Tampere haluaa toimia älykaupunkikehityksen esimerkkinä ja kehittyä ihmiset huomioivaksi, joustavaksi älykaupungiksi. 

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Hankinnasta laaditaan sopimus. Asiakirjoja säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa. 

Hallintosäännön 37 §:n kohdan 4) mukaan palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

 

Päätös

Pandemiatilanteen vuoksi virtuaalitoteutuksena tuotettavaan Tampere Smart City Week 2021 konferenssin tilavaraukset ja niihin liittyvä kokoustekniikka, valaistus ja muu laitteisto hankintaan Tampere-talosta. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta noin 30 582,00 euroa. Kustannukset maksetaan Smart Tampere Ekosysteemiohjelman kustannuspaikalta 154025.   

Ohjelmajohtaja Seppo Haataja oikeutetaan allekirjoittamaan hankintasopimus. 

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen