§ 29 Hypellä hoitotyöhön -projektin asettaminen ja siirto ammatillisen koulutuksen palveluryhmään

Lataa  Kuuntele 

TRE:1120/02.04.01/2021

Päätöspäivämäärä

17.2.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Anne Nousiainen, puh. 040 801 6995, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelija Tiia Joki, puh. 040 576 8684, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen ammattikorkeakoulu on valmistellut lähi- ja sairaanhoitajakoulutuksen ja -työn imagon parantamista koskevan projektihakemuksen Hypellä hoitotyöhön jätettäväksi Keski-Suomen ELY-keskuksen avaamaan Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) rahoitushakuun. Tampereen seudun ammattiopisto Tredua ja Tampereen lukiokoulutusta on pyydetty mukaan projektiin osatoteuttajiksi. 

Hankkeen tavoitteena on nostaa lähi- ja sairaanhoitajakoulutuksen ja -työn imagoa sekä tasavertaistaa hakijaprofiilia sukupuolineutraalimpaan suuntaan. Lisäksi hankkeessa kehitetään käyttäjälähtöinen ja pysyvä hoitotyön uraohjauksen toimintamalli toisen asteen koulutuksen ja korkeakouluasteen välille.

Projektiin osallistuminen on käsitelty Tredun kehittämisen ja innovaatiotoiminnan johtotiimissä 28.1.2021 ja lukiokoulutuksen johtoryhmässä 5.10.2020. 

Tampereen ammattikorkeakoulu Oy on laatinut aiesopimusesityksen osapuolten välille. Aiesopimuksella sovitaan sopijapuolten oikeuksista ja velvollisuuksista, jotka liittyvät Hypellä hoitotyöhön -hankkeen hakemiseen. Sopimusesityksen mukaan Tampereen kaupunki osallistuu projektiin osatoteuttajana  ja valtuuttaa päätoteuttajan allekirjoittamaan hankehakemuksen puolestaan sähköisesti Eura2014-järjestelmässä. Hankkeen saadessa myönteisen rahoituspäätöksen sitoutuvat sopijapuolet hankehakemuksen  ja rahoituspäätöksen mukaiseen projektin toteuttamiseen. Mikäli rahoittajaviranomaisen päätökset edellyttävät muutoksia hankesuunnitelmaan tai hankkeen rahoitukseen neuvotellaan ja sovitaan muutoksista sopijapuolten kesken kirjallisesti ennen täydentävän hanke-esityksen jättämistä rahoitusviranomaisille.

Hankkeen saadessa myönteisen rahoituspäätöksen sopijapuolet sitoutuvat neuvottelemaan sen toteuttamista koskevan erillisen yhteistyösopimuksen ennen toiminnan aloittamista. Yhteistyösopimuksen ehdot sovitaan erikseen kirjallisesti.

Aiesopimus allekirjoitetaan sähköisesti TUNI Sign -järjestelmässä. 

Projektin omistaa elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja. Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen johtajat ovat päätyneet esittämään, että Tampereen kaupunkia koskeva osuus koordinoidaan Tredusta ja kyseinen projekti siirretään johtajan, ammatillinen koulutus alaisuuteen.

Päätös

Asetetaan Hoitajat – tarvittuja superosaajia -projekti valmisteltavaksi rahoituksen hakemista ja toteutusta varten sekä hyväksytään Tampereen kaupungin ja Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n välinen aiesopimus esityksen mukaisesti.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.  

Projektin omistajuus ja päätöksenteko siirretään 15.2.2021 alkaen johtajalle, ammatillinen koulutus.  

Allekirjoitus

Teppo Rantanen, johtaja