§ 2 Konsulttipalvelujen hankinta kirjastopalvelujen kehittämistyöhön Ramboll Oy:lta

Lataa  Kuuntele 

TRE:841/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

1.2.2021

Päätöksen tekijä

Kirjastopalvelujohtaja

Lisätietoja päätöksestä

vs. kirjastopalvelujohtaja Niina Salmenkangas. Puh. 040 800 4404, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunginkirjasto pyysi tarjousta kirjastopalveluiden kehittämistyöstä Ramboll Oy:ltä (Y-tunnus 0101197-5). Koska kyseessä on voimakkaasti muuttuva ja kompleksinen toimintaympäristö, oli tärkeää, että konsulttifirmalla on hyvät referenssit asiantuntijaorganisaatioiden ja erityisesti kirjastoalan organisaatioiden kanssa työskentelystä. Aiemmat pienemmistä kehittämishankkeista saadut kokemukset ovat vahvistaneet tämän kokemuksen merkitystä. Ramboll Oy on tehnyt viime vuosina kaksi laajaa organisaatiouudistusta isoissa yleisissä kirjasto-organisaatioissa, ja näistä on saatu vahvat suositukset.

Sopimuskausi on 25.1.2021-31.12.2021, tai kunnes tarjouksen mukainen toimeksianto on saatu valmiiksi.

Hankinta sisältää seuraavat palvelut:
Tampereen kaupunginkirjaston organisaation ja toimintakulttuurin kehittäminen

-          Nykytilanteen analysointi taustamateriaalien sekä johtotiimin ja henkilökunnan haastatteluiden ja työpajojen avulla.

-          kirjaston ydin- ja tukiprosessien määrittäminen

-          ratkaisuvaihtoehtojen tunnistaminen ja parhaan vaihtoehdon valinta

Lopullinen hinta määräytyy toteutuneiden työpäivien määrän perusteella, mutta tällä päätöksellä tilataan palveluita enintään 30 000€ (alv. 0%) asti. 

Saatu tarjous vastaa asetettuja vaatimuksia. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta.

Edellä mainitun perusteella konsulttipalveluita kirjastopalvelujen kehittämiseen esitetään hankittavaksi Ramboll Oy:lta (Y-tunnus 0101197-5) enintään 30 000€:n hintaan (alv 0%). Ramboll Oy:n tarjouksen hinta katsottiin kohtuulliseksi ja palvelu oli laadultaan paras mahdollinen.

Päätös perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Kirjastopalvelujohtajan päätösvalta perustuu sivistyspalvelujen palvelualueen johtajan päätökseen toimivallan siirtämisestä 1.1.2021 alkaen (11.11.2020 § 33).

 

 

 

 

Päätös

 

Hankitaan Tampereen kaupunginkirjaston kehittämiseen konsulttipalveluita tarjouksen mukaisesti Ramboll Oy:lta (Y-tunnus 0101197-5). Toimeksiannossa Ramboll Oy toteuttaa kirjaston organisaation kehittämishankkeen. Toimeksiannon sisältö tarkentuu tarpeiden mukaan tilaajan ja toimittajan välisissä keskusteluissa prosessin edetessä, mutta siihen kuuluu tarjouksen mukaisesti organisaation nykytilan analysointi, ydin- ja tukiprosessien sekä asiakastarpeiden määrittely ja ratkaisuvaihtoehtojen tunnistaminen ja parhaan vaihtoehdon valinta.

 Sopimus on voimassa tarjouksen mukaisen sisällön loppuunsaattamiseen saakka.

 Hankinnan arvonlisäveroton arvo on enintään 30 000€. Mikäli työn loppuun saattaminen edellyttää lisätuntien tilaamista, tehdään siitä uusi päätös.

Hankinnan kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 137181.

Hankinnasta tehdään toimeksiantosopimus. Hankintapäätös on kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu. Muussa tilanteessa tilaus voidaan tehdä, kun hankintapäätös on lainvoimainen.

 

 

Allekirjoitus

Vs. kirjastopalvelujohtaja Niina Salmenkangas