§ 28 Yhteiskäyttöautojen Z-pysäköintilupien myöntäminen Omago Oy:lle

Lataa  Kuuntele 

TRE:697/08.01.00/2019

Päätöspäivämäärä

2.3.2021

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Liikenneinsinööri Pekka Stenman, 040 163 7226, etunimi. sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Vanhempi erikoissuunnittelija Pia Tuupanen, puh. 050 382 6462, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Yhdyskuntalautakunta on 9.10.2018 tehnyt päätöksen ottaa yhteiskäyttöautoille tarkoitettu pysäköintilupa Z käyttöön 1.1.2019 alkaen. Z-pysäköintitunnus oikeuttaa tunnuksen piiriin hyväksytysti hakeutuneet yhteiskäyttöautot pysäköimään kaikilla kaupungin asukas- ja yrityspysäköintiin tarkoitetuilla paikoilla sekä erikseen Z-tunnuksella osoitetuilla paikoilla ilman aikarajoitusta. Päätöksen mukaan yhteiskäyttöautojen pysäköinti on maksutonta vuoden 2021 loppuun asti. Yhteiskäyttöauton pysäköintiluvan voi myöntää päätöksellään liikennejärjestelmän suunnittelu -yksikön suunnittelupäällikkö.

Omago Oy on jättänyt Tampereen kaupungin liikennejärjestelmän suunnitteluyksikköön yhteiskäyttöautojen pysäköintilupahakemuksen 1.3.2021. Lupaa on haettu yhteensä viidelle henkilöautolle. Hakija on hakemuksessaan esittänyt vaaditun palvelukuvauksen, todistanut ajoneuvojen alittavan niille määritellyt CO2-päästörajat ja alle 3 vuoden ikävaatimuksen, toimittanut kuvauksen siitä, miten autot on ulkoisesti tunnistettavissa yhteiskäyttöautoiksi sekä liittänyt hakemukseen vaatimusten mukaisesti kaupparekisteriotteen ja yhtiöjärjestyksen.

Päätös

Myönnetään Omago Oy:lle yhteensä 5 kpl yhteiskäyttöautojen Z-pysäköintilupia lupahakemuksessa esitetyille ajoneuvoille. Uusia autoja voidaan lisätä luvan piiriin myöhemmin erillisellä hakemuksella.

Myönnetyt Z-pysäköintiluvat ovat voimassa toistaiseksi. Yhteiskäyttöautojen pysäköintiluvat ovat käytettävissä vasta, kun ajoneuvojen rekisterinumerot on viety tietojärjestelmään.

Luvansaajan on noudatettava kulloinkin voimassa olevia Tampereen kaupungin yhteiskäyttöautojen pysäköintiluvan myöntämisehtoja.

Allekirjoitus

Pia Tuupanen, suunnittelupäällikön 3. varahenkilö