§ 35 Koulutuspäällikön viran täyttäminen Tredun Hervannan kampuksessa 1.4.2021 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:175/01.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

10.2.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutusjohtaja Ari Mäkitalo, puh. 050 441 8813, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus, Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampuksen Hepolamminkadun toimipisteen koulutuspäällikön virka on ollut julkisesti haettavana 15.12.2020-8.1.2021 ja 12.1.- 26.1.2021. Hakukoodi TRE-01-2184-20Ilmoituskanavat olivat Kuntarekry, Tampere.fi, Mol.fi, Twitter, Facebook ja LinkedIn.

Tehtävänä on rakennetun ympäristön koulutuksesta vastaavan koulutuspäällikön virkasuhteinen tehtävä Tredun Hervannan kampuksen Hepolamminkadun toimipisteessä.

Koulutuspäällikkö johtaa toimintaa henkilöstönsä esimiehenä edistäen yhteisöllisyyttä, opetushenkilöstön itseohjautuvuutta ja vastuunkantoa, laadukasta oppimista ja toiminnan kokonaistuloksellisuutta. Koulutuspäällikkö vastaa alaisensa henkilöstön osalta työaikasuunnitelmista ja rekrytoinneista, osaamisen johtamisesta, työhyvinvoinnista ja työsuojelusta hyödyntäen työssään tiimivastaavien, alan kehittämisestä vastaavien koulutuspäälliköiden sekä muiden asiantuntijoiden osaamista. Koulutuspäällikkö johtaa koulutustoiminnan kokonaisuutta strategisen ohjelman mukaisesti ja vastaa koulutustarjonnan mitoittamisesta resursseihin. Koulutuspäällikkö osallistuu yritysyhteistyön ja kumppanuuksien kehittämiseen.

Koulutuspäällikkö johtaa rakennetun ympäristön ammatillista koulutusprosessia Hervannan kampuksessa Hepolamminkadun toimipisteessä yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Koulutuspäällikkö vastaa toimipisteessä rakennus-, pintakäsittely-, puu- ja teknisensuunnittelun alojen koulutuksen koulutusprosessista ja alojen kehittämisestä yhdessä matriisirakenteen muiden toimijoiden kanssa.

Tehtävään sisältyy ammatillisen koulutuksen lainsäädännön ja kunnallisen päätöksenteon sekä opetushallituksen ohjeistuksen toimeenpanoa. Lisäksi henkilöstöasioissa  työtehtävään sisältyy työ- ja virkaehtosopimusten (OVTES, KVTES) määräysten soveltamista.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto ja opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 13 §:n mukainen kelpoisuus.

Koulutuspäällikön tehtävässä edellytetään sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista kielitaitoa.Tehtävässä eduksi katsotaan rakennusalan tuntemus ja kokemus esimiestyöstä. Eduksi katsottu esimiestyö voi olla hankittu mainittujen alojen esimiestyöstä yrityselämän tai ammatillisen koulutuksen parissa.

Tehtävässä katsotaan eduksi kokemus opettajan työstä rakennetun ympäristön aloilla, kokemus pedagogisesta-, taloudellisesta- ja operatiivisesta johtamisesta, opetushallinnon tutkinnon suorittaminen ja  vahva aikuiskoulutuksen ja toisen asteen koulutuksen tuntemus sekä ammatillisen koulutuksen reformin ja rahoitusjärjestelmän tuntemus.

Tehtävässä eduksi katsotaan hyviä esiintymis- ja vuorovaikutus taitoja.

Eduksi katsotaan myös MultiPrimus tuoteperheen tuntemus ja käytönhallinta sekä MS tuoteperheen tuotteiden hallinta ja Teams ja Zoom etätyövälineiden hallinta.

Lisäksi eduksi katsotaan Tampereen kaupungilla käytössä olevien sovellusten hallintaa. Esimerkkeinä: Aditro , Donna, Essi, Sap , Selma ja Timecon työkalut.

Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikostaustaote. 

Tehtävää haki määräajassa kaksitoista (12) hakijaa, joista yksitoista (11) hakijaa täytti tehtävän kelpoisuusehdot.

Haastatteluihin kutsuttiin kahdeksan (8) hakijaa. Haastattelut pidettiin 14.1.-3.2.2021 välisenä aikana.

Yksi (1) hakijoista katsoi aiempien koulutuspäällikkö haastattelujen riittävän pohjaksi tähän rekrytointiin. Haastatteluun valituista yksi (1) hakija perui hakemuksensa henkilökohtaisista syistä ja yksi (1) haastateltu hakija perui hakemuksensa haastattelun jälkeen. 

Koulutuksen, työkokemuksen, haastattelussa saadun vaikutelman perusteella tehtävään valitaan KTM, rakennusinsinööri (AMK), rakennusmestari  *********.

Valittu on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 23.10.2020 § 128 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus - henkilöstöhallinnon delegoinnit 1.11.2020 alkaen.) 

Laki kunnallisesta viranhaltijasta 2 luku 7 ja 8 §. 

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §.

Päätös

KTM, rakennusinsinööri (AMK), rakennusmestari ********* otetaan 1.4.2021 alkaen koulutuspäällikön virkaan Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampukseen.

Pääasiallinen toimipaikka palvelussuhteen alussa on Tredun Hepolamminkadun toimipiste, toimintoalue 508.

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittama rikostaustaote uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lausunto terveydentilan tarkastuksesta, jossa hänet on todettu terveytensä puolesta tehtävään sopivaksi uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

 

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Outi Kallioinen