§ 37 Tredun ja Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:n välisen yhteistyösopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1065/12.01.01/2021

Päätöspäivämäärä

11.2.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Jaakko Saulamaa, puh. 041 730 5691, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Opetus- ja kulttuuriministeriö ohjaa korkeakouluja entistä tiiviimpään yhteistyöhön toisen asteen koulutuksen kanssa. Ammatillisen koulutuksen reformin myötä perustutkintoihin on sujuvampaa sisällyttää korkeakouluopintoja. Tampereen seudun ammattiopistossa korkeakouluopintojen suorittamista lisätään ja kehitetään osana ammatillista perustutkintoa. 

Väyläopintojen suunnittelu ja toteutus edellyttää yhteistyötä toisen asteen ja korkeakoulun välillä. Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:n kanssa tehtävällä sopimuksella mahdollistetaan osapuolten välinen yhteistyö liittyen koulutusyhteistyöhön sekä koulutusmahdollisuuksien lisäämiseen. Yhteistyösopimus avaa Tredun opiskelijalle mahdollisuuden suorittaa Laurea-ammattikorkeakoulun väyläopinnot. Lisäksi väyläopinnot mahdollistavat oman erillishaun Laurea-ammattikorkeakouluun.

Yhteistyön tavoitteena on:

Edistää koulutusyhteistyötä, koulutusmahdollisuuksien ja -polkujen näkyvyyttä ja tunnettuutta sekä urakehitysmahdollisuuksia toisen asteen oppilaitosten ja ammattikorkeakoulun välillä tavoitteena alueen nuorten, aikuisten ja työelämässä toimivien elinikäisen oppimisen sekä urakehityksen tukeminen.

  1. Lisätä toisen asteen opiskelijoiden tietoisuutta ammattikorkeakoulusta jatko-opiskeluväylänä, ammattikorkeakouluopinnoista yleensä ja ammattikorkeakoulun opiskelutavoista, ja samalla vahvistaa toisen asteen opiskelijoiden opiskeluvalmiuksia ammattikorkeakouluopinnoissa tavoitteena opiskelijaliikkuvuuden lisääminen sekä osaamisen jakaminen oppilaitosten välillä.
  2. Vahvistaa oppilaitosten opetus- ja muun henkilöstön tietoisuutta toisen asteen ja ammattikorkeakoulutuksesta sekä lisätä henkilöstöliikkuvuutta ja osaamisen jakamisten oppilaitosten välillä, tavoitteena yhteiset projektit ja hankkeet.
  3. Vahvistaa oppilaitosten työelämälähtöistä ja työelämää kehittävää hanke- ja muuta yhteistoimintaa alueen elinkeinoelämän kanssa tavoitteena yhteistyön syveneminen elinkeinoelämän eri toimijoiden kanssa koulutusjatkumon kehittymiseksi, osaamisen jakamiseksi ja työelämän työvoimatarpeisiin vastaamiseksi.

Sopimus tulee voimaan, kun sitä koskeava päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 23.10.2020 § 128 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.11.2020 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:n välinen sopimus koulutus- ja hankeasioiden yhteistyöstä.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja Outi Kallioinen