§ 5 Suunnittelujärjestelmän option mukainen hankinta  Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksella

Lataa  Kuuntele 

TRE:6056/00.01.02/2020

Päätöspäivämäärä

11.2.2021

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos

Valmistelijan yhteystiedot

Liikennepäällikkö Jaakko Kettunen, 040 806 3867, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen, puh 0400 172 328, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Liikennepäällikkö Jaakko Kettunen:

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunta on kokouksessaan 21.10.2020 käsitellyt liikennepäällikkö Jaakko Kettunen esityksen perusteella, Tuomi Logistiikka Oy:n Tampereen kaupungille toteuttaman uutta joukkoliikennejärjestelmää koskevan kilpailutuksen. Kilpailutuksessa on edellytetty valmiutta myös operaattorille tarjottavaan lisäosaan.  

Tämän kilpailutuksen pohjalta on Tampereen joukkoliikennelautakunta 19.2.2020 tekemällään päätöksellä valinnut järjestelmätoimittajaksi M.A.I.O.R. Srl Società Unipersonalen ja tehnyt Nysseä koskevan hankintapäätöksen ja lainvoimaisuuden jälkeen solminut sopimuksen. 

Valituksi tullut järjestelmätoimittaja M.A.I.O.R. Srl Società Unipersonale on kilpailutuksessa edellytetyllä tavalla tarjonnut optiona myös kaupungin oman tuotannon käyttöön tarkoitetun suunnitteluohjelmiston lisäosan hintaan 60.000 euroa. Ohjelmistosta kuukausittain maksettava ylläpitomaksu on 5.000 euroa. Option mukaisen lisäosan arvonlisäveroton kokonaisarvo on sitoumuksetta yhteensä noin 300.000 euroa neljän vuoden aikana. Kilpailutuksen mukainen hankinnan sopimuskausi on toistaiseksi voimassa oleva sopimuksen allekirjoituksesta.

Ottamalla käyttöön tarjottu lisäosa on Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksella mahdollista kehittää liikennöinnin suunnittelua sekä työvuorosuunnittelun että linja-autokaluston käytön osalta ja siten tehostaa kaupungin oman tuotannon toimintaa. Koska Nysse on jo joka tapauksessa uusinut oman järjestelmänsä, on myös TKL:lle tarjotun option käyttöönotto tarkoituksenmukaista, jotta kaupungin sisäinen yhteistyö Nyssen ja TKL:n välillä voi jatkua mahdollisimman saumattomasti ilman tietojärjestelmien välisiä uusia rajapintoja. 

Päätös

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunnan toimitusjohtajalle delegoiman päätösvallan mukaisesti (TRE:70/00.02.01/2019) päätän,

että Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos hankkii M.A.I.O.R. Srl Società Unipersonalen tarjouksen mukaisen suunnittelujärjestelmän lisäosan toistaiseksi voimassa olevine ylläpitosopimuksineen tarjouksen mukaisesti.

Option mukaisen lisäosan arvonlisäveroton kokonaisarvo on sitoumuksetta yhteensä noin 300.000 euroa neljän vuoden aikana.

Option käytöstä laaditaan erillinen sopimus. 

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia ja tilaus tehdään vasta, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen