§ 44 Asiantuntijapalvelun hankinta Kuntien Tiera Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:1377/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

19.2.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintopäällikkö Tuukka Seppälä, puh. 050 4304452, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 558 8958, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Koronan ja sen seurannaisvaikutusten myötä Tampereen kaupungin digikehityksessä ja digitaalisten palvelujen skaalaamisessa on tapahtunut merkittäviä muutoksia, jotka tulee tunnistaa, mitata ja analysoida. Tunnistetut keskeiset digikehittämistarpeet tullaan viemään strategisten painopistealueiden kautta osaksi digikehittämisen tiekarttaa.

Kuntien Tiera Oy:ltä pyydettiin tarjous asiantuntijapalvelusta koskien
1) Tampereen kaupungin digiloikan analysointia ja 2) Tampereen kaupungin digikehittämisen kokonaissuunnitelman päivittämistä vaiheen 1 analyysin pohjalta.

Kuntien Tiera Oy on kuntatoimijoiden omistama osakeyhtiö. Tampereen kaupunki on Kuntien Tiera Oy:n omistaja. Omistajat ohjaavat Tieran toimintaa yhtiökokouksessa ja hallituksessa sekä Tieran palvelutarjooman kehitystä ohjausryhmissä. Lakia julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista ei sovelleta hankintaan, jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään.

Kuntien Tiera antoi 16.2.2021 tarjouksen/sopimusehdotuksen asiantuntijapalvelusta. Palveluun kuuluu analyysi Korona-ajan digiloikasta ja digikehittämisen kokonaissuunnitelman päivittäminen. Alustava Palvelujakson aikataulu on 02/2021 – 04/2021. Työmääräarvio Palvelun toteuttamiseen on 47 htp. Työmääräarvion mukainen palvelun hinta on 1350 euroa/htp, yhteensä 63 168 euroa (alv 0%).

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999).

Päätös

Hankitaan Tampereen kaupungin digiloikan analysointia ja digikehittämisen kokonaissuunnitelman päivittämistä koskeva asiantuntijapalvelu Kuntien Tiera Oy:ltä (2362180-3).

Hankinnasta aiheutuva kertakustannus 63 168 euroa (alv 0%) kohdistetaan tietohallintoyksikön kustannuspaikalle 113251.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun hankintaa koskeva sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala