§ 33 Kulttuurijohtajan viran täyttäminen sivistyspalvelujen palvelualueella

Lataa  Kuuntele 

TRE:7894/01.02.01/2020

Päätöspäivämäärä

15.3.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja Lauri Savisaari, puh. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari:

Kulttuurijohtaja johtaa kulttuurin palveluryhmää. Kulttuurijohtajan tehtävänä on vastata palveluryhmään kuuluvan kaupungin oman palvelutuotannon johtamisesta sekä laajan kulttuuritoimijoiden verkoston johtamisesta. Kulttuurijohtaja vastaa strategisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta ja kehittämisestä siten, että kulttuuripalvelut tuotetaan tehokkaasti, taloudellisesti sekä säädöksiä noudattaen. Kulttuurijohtaja on sivistyspalvelujen johtoryhmän jäsen ja toimii kulttuurin palveluryhmän johtajien sekä päälliköiden esimiehenä.

Tampereen kaupungin sivistyspalveluissa on 31.12.2020 - 15.1.2021 ollut haettavana kulttuurijohtajan virka. Virka on ollut haettavana näissä ilmoituskanavissa: Aamulehti ja Helsingin Sanomat 3.1.2021, Tampereen kaupungin internetsivut, työ- ja elinkeinotoimiston internetsivut, Kuntarekry, Oikotie, Twitter, LinkedIn, TampereRekryn Facebook, Kuntalehti (nettiversio).

Virkaa haki määräajassa 58 henkilöä. Hakijoista 56 täytti kelpoisuusvaatimukset.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja vahva johtamiskokemus. Tehtävää täytettäessä eduksi katsottiin johtamiskokemus kulttuurialalla. Lisäksi arvostettiin organisaation palvelujen, prosessien, talouden ja muutosten johtamiskokemusta sekä kokemusta strategisesta johtamisesta sekä hyviä verkostoitumis- ja vuorovaikutustaitoja.

Kun otetaan huomioon koulutuksen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastatteluissa saatu vaikutelma ja laadittu arvio soveltuvuudesta tehtävään, hakijoista diplomilaulaja Juha Ahonen on tehtävään soveltuvin.

Valittu henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Laissa kunnallisesta viranhaltijasta 2. luvun 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta ja 8 §:ssä määrätään koeajasta.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n 3-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää johtavassa asemassa olevien ottamisesta.

Päätös

Diplomilaulaja Juha Ahonen otetaan vakituiseen kulttuurijohtajan virkaan kuuden (6) kuukauden koeajalla. Virkasuhde alkaa 1.5.2021. (Laki kunnallisesta viranhaltijasta, 2 luku 8 §)

Juha Ahoselta ei vaadita selvitystä terveydentilasta, koska virkaan valittu on ollut Tampereen kaupungin virkasuhteessa ja on jo aikaisemmin esittänyt selvityksen terveydentilastaan.

Varasijalle valitaan hallintotieteiden maisteri Sami Ylipihlaja.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala