§ 9 Antibakteerisen pinnoitekäsittelyn hankinta linja-autoihin

Lataa  Kuuntele 

TRE:2467/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

31.3.2021

Päätöksen tekijä

Joukkoliikennejohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

suunnittelupäällikkö Juha-Pekka Häyrynen, etunimi.sukunimi@tampere.fi, puh. 050-552 6124

Lisätietoja päätöksestä

toimistosihteeri Tarja Onjukka, etunimi.sukunimi@tampere.fi, puh. 040 737 8042

Päätöksen perustelut

Tartuntatautilain (22.12.2016/1227) 58 e § määrittää henkilöliikennettä koskevat toimenpiteet covid-19-epidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Laki edellyttää liikennevälineen matkustajien käyttöön tarkoitettujen tilojen ja pintojen puhdistamista säännöllisesti sekä puhdistamisen tehostamista. Nysse-liikenteen linja-autot siivotaan ja puhdistetaan liikennöintisopimusten mukaisesti päivittäin. Epidemian leviämisen ehkäisemiseksi parhaaksi keinoksi tehostaa matkustajatilojen puhdistusta on arvioitu pintojen antibakteerinen pinnoitus. Pinnoitus tuhoaa viruksia ja bakteereja yhteisvaikutuksessa valon kanssa ja toimii useita kuukausia. Henkilötyönä suoritettavaan pintojen päivittäiseen lisädesinfiointiin verrattuna menetelmä on edullinen ja lisäksi jatkuvatoiminen.

Nysse-liikennepalvelu on tilattu useilta palveluntuottajilta pääosin ns. bruttosopimuksilla. Tartuntatautilaki on tuonut sopimusten laadintahetkeen verrattuna lisävelvoitteen, jota ei ole voitu ottaa sopimusten hinnoittelussa huomioon. Tässä tilanteessa on liikennepalvelun tilaajana toimivalle Tampereen kaupungille paras ratkaisu hankkia antibakteerinen käsittely palveluntuottajien omistamiin linja-autoihin. Nysse-liikenteen palveluntuottajia, joita tämä pinnoitushankinta koskee ovat: Länsilinjat Oy, Pirkanmaan Tilausliikenne Oy, Tampereen Kaupunkiliikenne liikelaitos, Valkeakosken Liikenne Oy ja Väinö Paunu Oy. Tampereen kaupunki määrittelee erikseen kunkin palveluntuottajan osalta käsiteltävän linja-autojen määrän yrityksen liikennöintisopimuksiin perustuen.

Pinnoitekäsittelystä on pyydetty tarjous kahdelta yritykseltä. Nanope Oy:n tarjous oli hinnaltaan edullisempi ja täytti nopeata toimitusaikaa koskevat vaatimukset.

Hankinnan arvo alittaa erityisalojen hankintalain (29.12.2016/1398) kynnysarvon.

Päätös

Hankitaan Nanope Oy:ltä (Y-tunnus 3151367-7) antibakteerinen pinnoite noin 370 Nysse-liikenteen linja-auton sisätiloihin hintaan 168€/linja-auto (ilman alv).

Allekirjoitus

joukkoliikennejohtaja Mika Periviita