Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunta, kokous 17.3.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 25 Rautasulfaatin hankinta 

TRE:571/02.07.01/2021

Valmistelija

  • Vuorinen Sini, Käyttöinsinööri

Valmistelijan yhteystiedot

Käyttöinsinööri Sini Vuorinen, puh. 040 806 2023, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh. 040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi tarjouksia Tampereen Vesi Liikelaitoksen toimeksiannosta rautasulfaatin hankinnasta Kaupinojan ja Ruskon vedenpuhdistuslaitoksille. Sopimus alkaa 1.4.2021 ja jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Hankintamenettelynä on erityisalojen hankintalain 36 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 2.2.2021 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Tarjouksen jätti määräaikaan 8.3.2020 klo 12 mennessä Kemira Oyj.

Hankintalain 79 §:n mukaan hankintayksikkö voi avoimessa menettelyssä tarkistaa tarjousten vaatimustenmukaisuuden ja vertailla tarjoukset ennen poissulkemisperusteisiin (hankintalain 80 § ja 81 §) tai soveltuvuusvaatimuksiin kohdistuvaa tarkistamista. Hankintalain 79 §:n 3 mom. mukaan sopimusta ei voi tehdä sellaisen tarjoajan kanssa, joka olisi tullut sulkea menettelystä 80 §:n nojalla tai joka ei täytä soveltuvuusvaatimuksia. Tarjoaja täytti soveltuvuusvaatimukset.

Vertailuperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous seuraavin perustein: Hinta 80 pistettä (pienin vertailuhinta/vertailtava hinta*max pisteet 80) sekä laatu 20 pistettä.

Laatupisteet

•        Tarjoaja on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä: Kyllä=1 p., Ei=0 p.

•       Tarjoaja edistää toiminnassaan kiertotaloutta: Kyllä=1 p., Ei=0 p.

·       Tarjoajalla on voimassa oleva ympäristölupa rautasulfaatin tuotantolaitokselle, eikä viranomaisten tarkastuksissa ole ilmennyt puutteita: Kyllä=1 p., Ei=0 p.

·       Rautasulfaatin kuljetukset tehdään uusiutuvalla käyttövoimalla toimivalla kalustolla tai kuljetuksesta aiheutuvat päästöt kompensoidaan: Kyllä=1 p., Ei=0 p.

Laatupisteet lasketaan yhteen ja lasketaan kaavalla tarjottu arvo/suurin annettu arvo*20 pistettä.

Kokonaistaloudellisessa vertailussa Kemira Oyj sai 100 pistettä ja esitetään valittavaksi toimittajaksi. Hankinnan arvo on noin 1 440 000 euroa (alv 0%) neljälle vuodelle arvioituna.

Hankintalain 74 §:n mukaisesti hankintailmoitusta, tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailusta. Kemira Oyj täytti tarjouspyynnön vaatimukset.

Kemira Oyj on ennen hankintapäätöstä toimittanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ja ne on hyväksytysti tarkastettu. Kemira Oyj on ennen hankintasopimuksen allekirjoitusta toimittanut rikosrekisteriotteen (hankintamenettelyote).

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Yhteystieto: hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi.

Hankinnan valmistelijana toimivat Tuomi Logistiikka Oy:stä hankinta-asiantuntija Maarit Ketola ja Tampereen Vesi Liikelaitoksesta käyttöinsinööri Sini Vuorinen.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

 

 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Jokela Petri, Toimitusjohtaja

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii rautasulfaatin Kemira Oyj:n (0109823-0) tarjouksen mukaiseen hintaan. Hankinnan kokonaishinta on noin 1 440 000 euroa. Hinta sisältää myös mahdolliset lisähankinnat/option. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

 

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kemira Oyj, Maarit Ketola / Tuomi Logistiikka, Sini Vuorinen, Riitta Kettunen, Petra Kurki / Tampereen Vesi, Heini Ruski / sisäinen tarkastus