§ 51 Yhteiskäyttöautojen Z-pysäköintilupien myöntäminen Aimo Park Finland Oy:lle

Lataa  Kuuntele 

TRE:697/08.01.00/2019

Päätöspäivämäärä

4.5.2021

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Liikenneinsinööri Pekka Stenman,​​ 040 163 7226,​​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell,​​ 040 564 4518,​​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Yhdyskuntalautakunta on 9.10.2018 tehnyt päätöksen ottaa yhteiskäyttöautoille tarkoitettu pysäköintilupa Z käyttöön 1.1.2019 alkaen. Z-​pysäköintitunnus oikeuttaa tunnuksen piiriin hyväksytysti hakeutuneet yhteiskäyttöautot pysäköimään kaikilla kaupungin asukas-​ ja yrityspysäköintiin tarkoitetuilla paikoilla sekä erikseen Z-​tunnuksella osoitetuilla paikoilla ilman aikarajoitusta. Päätöksen mukaan yhteiskäyttöautojen pysäköinti on maksutonta vuoden 2021 loppuun asti. Yhteiskäyttöauton pysäköintiluvan voi myöntää päätöksellään liikennejärjestelmän suunnittelu -​yksikön suunnittelupäällikkö.

Aimo Park Finland Oy on jättänyt Tampereen kaupungin liikennejärjestelmän suunnitteluyksikköön yhteiskäyttöautojen pysäköintilupahakemuksen 16.4.2021. Lupaa on haettu kahdelle täyssähköiselle henkilöautolle. Hakija on hakemuksessaan esittänyt vaaditun palvelukuvauksen,​ todistanut ajoneuvojen alittavan niille määritellyt CO2-​päästörajat ja alle 3 vuoden ikävaatimuksen,​ toimittanut kuvauksen siitä,​ miten autot on ulkoisesti tunnistettavissa yhteiskäyttöautoiksi sekä liittänyt hakemukseen vaatimusten mukaisesti kaupparekisteriotteen ja yhtiöjärjestyksen.

Päätös

Myönnetään Aimo Park Finland Oy:lle yhteensä 2 kpl yhteiskäyttöautojen Z-​pysäköintilupia lupahakemuksessa esitetyille ajoneuvoille. Uusia autoja voidaan lisätä luvan piiriin myöhemmin erillisellä hakemuksella.

Myönnetyt Z-​pysäköintiluvat ovat voimassa toistaiseksi. Yhteiskäyttöautojen pysäköintiluvat ovat käytettävissä vasta,​ kun ajoneuvojen rekisterinumerot on viety tietojärjestelmään.

Luvansaajan on noudatettava kulloinkin voimassa olevia Tampereen kaupungin yhteiskäyttöautojen pysäköintiluvan myöntämisehtoja.

Allekirjoitus

Ari Vandell, suunnittelupäällikkö