§ 56 Kamstrup etäluettavien vesimittarien hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:1734/02.07.00/2021

Päätöspäivämäärä

19.4.2021

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Putkimestari Jarmo Niittyniemi, puh.040 806 2489, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Veden johtokunnan hyväksymään strategiaan sisältyy hanke saada vähintään 20 % asiakkaista etäluennan tarjoamien palveluiden piiriin vuoden 2023 loppuun mennessä.

Tampereen Vesi on todennäköisesti mukana Alva Oy:n vetämässä kunnallisten vesilaitosten yhteiskilpailutuksessa, jonka mukaisia mittareita on saatavissa aikaisintaan vuoden 2021 loppupuolella.

Nyt hankittava noin 700 mittarin kokoinen etäluettavien vesimittareiden erä on tärkeä alku laajamittaisemmalle mittareiden asentamiselle, mutta ei vielä tarkoita pidempiaikaista sitoutumista minkään tietyn mittaritoimittajan teknologian käyttämiseen.

Kamstrupin esityksen mukaan antennin kantama on 10-15 km. Antennin asentaminen Hervannan vesitornin katolle antaa Tampereen Vedelle mahdollisuuden selvittää antennin todellista kantamaa ja mittareiden toimivuutta laajalla alueella uutta ja vanhaa verkostoa ja rakennuskantaa.

Kamstupin vesimittareista löytyy vesijohtoverkoston akustinen vuodonkuuntelun-ominaisuus, jonka toimintaa Tampereen Vesi haluaa samassa yhteydessä kokeilla.

Koska verkoston vuodonkuuntelu- teknologiaa ei löydy Tampereen Veden tekemän selvityksen mukaan tällä hetkellä muiden toimittajien mittareista, päädyttiin hankinta tekemään suoraan Kamstrupilta ilman tarjouksen pyytämistä muilta mittaritoimittajilta.

Tarjouspyyntö lähetettiin 3.9.2020. Kyseessä oli erityisalojen hankintalain kynnysarvot alittava hankinta. Tampereen Vesi Liikelaitos on arvioinut ja todennut Kamstrupin luotettavaksi ja toimituskykyiseksi suorittamaan kyseisen hankinta.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

 

Päätös

 

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii Kamstrupin etäluettavia vesimittareita, luentaan vaadittavat ohjelmat ja lisenssit sekä antennin ja keskittimen Hervannan vesitornin katolle tarjouksen 6.11.2020 mukaiseen hintaan. Hankinnan materiaalien ja vuosittaisten ohjelmisto- sekä luentamaksujen kokonaishinta on noin 165 600,00 euroa. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun sopimus on allekirjoitettu.

 

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela