§ 20 Siivikkalan Leppästentien asemakaava, vireilletulo ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma - lausuntopyyntö

TRE:3517/10.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

7.6.2021

Päätöksen tekijä

Z/Apulaispormestari, yhdyskuntapalvelut, joukkoliikennepalvelut sekä jätehuoltopalvelut (2017-2021)

Valmistelijan yhteystiedot

Yhdyskuntasuunnittelupäällikkö Hanna Montonen, puh. 040 8016952, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ylöjärven kaupunki pyytää lausuntoa vireille tulleen Leppästentien asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. 

Asemakaavan laajennuksella Ylöjärven kaupunki luo Siivikkalaan lisää pientaloaluetta, jolle on tarkoituksena osoittaa omakoti-, paritalo- ja rivitalotontteja. Alueelle sijoitetaan myös puisto- ja virkistysalueita. Kaava-alue täydentää ja laajentaa Siivikkalan pientalovaltaisia asuinalueita sekä varmistaa virkistyksen ja ulkoilun mahdollisuudet alueella.

Siivikkalan alueen maankäytön kasvu lisää Pohtolankadun läpikulkuliikennettä, minkä vuoksi Tampereen kaupunki ei pidä hyvänä, että kadusta muodostuu läpiajoon houkutteleva reitti. Olemassa olevien liikenneympäristöjen kehittämisessä painopiste tulee kohdistaa maakuntakaavan edellyttämällä tavalla ensisijaisesti joukkoliikenteen, kävelyn ja pyöräilyn edellytysten parantamiseen erityisesti koskien Pohtosiltaa. 

 

Tampereen kaupunki toteaa, että ennen asemakaavaa esitetyssä laajuudessaan Siivikkalan Leppästentien alueella olisi tarpeen laatia laajempi yleispiirteinen suunnitelma erityisesti liikenteeseen liittyvien seikkojen ratkaisemiseksi. 

Päätös

Annetaan Ylöjärven kaupungin ympäristölautakunnalle liitteenä oleva lausunto Ylöjärven Leppästentien asuinalueen asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta.

Allekirjoitus

Apulaispormestari Aleksi Jäntti