§ 52 Hiedanranta, energiahaastekilpailun toteuttaminen 2021

Lataa  Kuuntele 

TRE:1664/00.01.05/2021

Päätöspäivämäärä

18.5.2021

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Ilari Rautanen ja talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hankejohtaja Tero Tenhunen, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta kilpailuttaen. Hankittavan työn erityislaatuisuuden vuoksi hankintamenettelyksi valittiin rajoitettu menettely, jossa tunnistettiin etukäteen kolme potentiaalista tarjoajaa: Gaia Consulting Oy (2008574-2), Industryhack Oy (2689566-6) ja AFRY Management Consulting Oy (2302276-3). Gaian tarjous osoittautui kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi. Arviointi perustui sataprosenttisesti laatuun, kokonaishinnan ollessa määritelty tarjouspyynnössä. Kaikki kolme tarjoavaa fasilitoijaa menestyivät tarjouskilpailussa erittäin hyvin ja tasaisesti. Tarjousten muotoseikat vastasivat pyydettyä.

  Afry, 2302276-3 Industryhack, 2689566-6 Gaia, 2008574
1. Tarjouspyynnön tavoitteet: hyvä erinomainen kiitettävä
2. Tarjouspyynnön toivotut toimenpiteet kiitettävä kiitettävä kiitettävä
3. Kokemus ja referenssit: erinomainen hyvä erinomainen
4. Tarjouspyynnön muotoseikat erinomainen erinomainen erinomainen

Gaia tuntee aiempien toimeksiantojen pohjalta hyvin niin energiaratkaisut kuin energiaekosysteemien kehittämisen. Gaia on toteuttanut aiemmin Tampereen Sähkölaitos Oy:lle Hiedanrannan energiasuunnitelman, Tampereen kaupungille Smart Tampere - kehitysohjelman Impact+ tilannekatsauksen ja tiekartan ja Business Tampereelle Kiertotalouden kiihdyttämökonseptin, liiketoimintamallin ja toiminnan käynnistämisen Tampereen alueella. Gaia on toteuttanut myös Helsingin kaupungille Helsinki Energy Challenge haastekilpailun  –miljoonan euron innovaatiokilpailun taustatyön, johon sisältyi kilpailijoiden ja yhteistyökumppanien tunnistaminen. Tällä hetkellä Gaia tekee Merinovalle energia-alan ekosysteemin käynnistämisprojektia. 

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä toimivalta kehitysohjelmien hankintapäätösten tekemiseen on siirretty kehitysohjelmien hankejohtajalle tai talous- ja hankintavastaavalle.Gaia tuntee aiempien toimeksiantojen pohjalta hyvin niin energiaratkaisut kuin energiaekosysteemien kehittämisen. Gaia on toteuttanut aiemmin Tampereen Sähkölaitos Oy:lle Hiedanrannan energiasuunnitelman, Tampereen kaupungille Smart Tampere - kehitysohjelman Impact+ tilannekatsauksen ja tiekartan ja Business Tampereelle Kiertotalouden kiihdyttämökonseptin, liiketoimintamallin ja toiminnan käynnistämisen Tampereen alueella. Gaia on toteuttanut myös Helsingin kaupungille Helsinki Energy Challenge haastekilpailun  –miljoonan euron innovaatiokilpailun taustatyön, johon sisältyi kilpailijoiden ja yhteistyökumppanien tunnistaminen. Tällä hetkellä Gaia tekee Merinovalle energia-alan ekosysteemin käynnistämisprojektia.

Päätös

Gaia Consulting Oy:ltä (2008574-2) tilataan RECO-hankkeelle energiaratkaisuihin haastekilpailun toteuttaminen vuodelle 2021-2022 kustannusarviolla enintään 32 000 euroa + alv (työmääräarvio 30,4 työpäivää). Mahdolliset matkakulut sisältyvät kiinteään maximi hintaan. Kustannukset maksetaan Hiedanranta - kehitysohjelman RECO-hankkeen budjetista prr-osalta H1540_21_1_2.

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun työtä koskeva tilaus on tehty. Kehitysohjelmat- yksikössä työn vastuuhenkilönä toimii projektipäällikkö Ilari Rautanen.

 

Allekirjoitus

Hankejohtaja Tero Tenhunen