§ 29 Tampereen kaupunkiseudun digitaalinen kansalaispaneeli -projektin osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia koskeva selvitystyö

Lataa  Kuuntele 

TRE:4393/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

8.6.2021

Päätöksen tekijä

Strategiajohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Hanna Karojärvi, p. 040 800 7410, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Strategiajohtaja Reija Linnamaa, ​ p. 040 572 9610,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki ja Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä toteuttavat aikavälillä 4.1.2021 - 31.10.2022 Kaupunkisudun digitaalinen kansalaispaneeli - hankeen. Hanke saa Valtiovarainministeriön Digikannustin-rahoitusta.  Kansalaispaneeli -hankkeessa kehitetään digitaalisen kansalaispaneelin toimintamalli. Hankkeen kautta tuetaan seudun asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, edistetään dialogisuuden vahvistumista päätöksenteossa, kehitetään seudullisen osallistumisen kokonaisuutta ja etsitään skaalautuvia digitaalisia ratkaisuita seudun osallistumistarpeisiin. Tavoitteiden täyttämisen edellytyksenä on, että mallin kehittämisen pohjaksi muodostetaan kattava tilannekuva seudun kuntien osallistumismahdollisuuksista ja -tarpeista. Hankesuunnitelman mukaisesti hankkeessa käytetään yhteiskehittämisen menetelmiä ja hyödynnetään palvelumuotoilua. Selvitystyön toteuttamiseksi hankitaan ulkopuolista asiantuntija-​apua Tampereen kaupungin palvelumuotoilun puitesopimusta hyödyntäen.

Tarjouspyyntö lähetettiin 1 korin puitesopimuskumppaneista Pentagon Insight Oy:lle, jolta saatu tarjous osoitti kokemusta ja osaamista vastaavanlaisten hankkeiden toteuttamisesta. Tarjouksessa esitetty toteutussuunnitelma oli menetelmällisesti kattava ja aikataulullisesti muuhun projektin ja tarpeisiimme nähden sopiva. Tarjous oli hankintahinnaltaan projektin budjetin ja asetetun raamin mukainen. Hankinnan kokonaishinta on 14 725€ (+ alv 24 %). Pentagon Insightin toteuttama selvitystyö pitää sisällään kuntien osallisuustiedon kokoamisen, haastattelujen analyysin, synteesin osallisuustiedosta, näiden raportoinnin ja osallistusmisen tarvekanvaksen sekä näiden kokoamiseksi ja esittelemiseksi vaadittavat presentaatio ja työpajatilaisuudet.

Konsernihallinnon toimintasäännön 9 §:n 5 kohdan mukaan konserniyksikön johtaja päättää palvelu-​ ja vuosisuunnitelman rajoissa tehtävistä enintään 60.000 euron suuruisista palvelujen hankinnoista johtamansa toiminnan osalta.

Päätös

Tampereen kaupungin (projektin omistaja) ja Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhteisen kaupunkiseudun digitaalinen kansalaispaneeli - hankkeen yhteydessä tarvittava seudun osallistumis-​ ja vaikuttamistarpeita koskeva selvitystyö hankitaan Pentagon Insight Oy:ltä (2831992-9). Hankinnan hinta on 14 725€ (+ alv 24 %).

Hankinta maksetaan Strategia-​ ja kehittämisyksikön,​ Kaupunkiseudun digitaalinen kansalaispaneeli -​projektin kustannuspaikalta 113250, H1130_21_1

Allekirjoitus

Strategiajohtaja Reija Linnamaa