§ 83 Perustietotekniikka- ja integraatiopalveluiden palvelusopimusten muuttaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:3533/07.01.02/2021

Päätöspäivämäärä

19.5.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintokoordinaattori Risto Asikainen, puh. 050 466 0697 etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 558 8958, etunimi. sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hämeenkyrön kunnan, Kangasalan kaupungin, Lempäälän kunnan, Nokian kaupungin, Oriveden kaupungin, Pirkkalan kunnan, Tampereen kaupungin, Vesilahden kunnan ja Ylöjärven kaupungin (jäljempänä Seutu) ja Tieto Finland Oy:n välillä on kuntakohtaiset 9.11.2015 allekirjoitetut toistaiseksi voimassa olevat palvelusopimukset perustietotekniikka- ja integraatiopalveluista.

Tampereen kaupunki on 5.1.2021 Seudun puolesta solminut aiesopimuksen Tieto Finland Oy:n kanssa fyysisten palvelinten siirtämisestä, soveltuvin osin, pilvipalveluihin.

Palvelinten siirroista pilvipalveluun aiheutuvat asiantuntijapalvelut tilataan Seudun ja Tieto Finland Oy:n välisistä perustietotekniikka- ja integraatiopalveluiden palvelusopimuksista.

Palvelinten siirto pilveen vaatii myös niiden hallintapalveluista sopimista. Hallintapalvelut on tarkoitus sisällyttää lisähankintana Seudun palvelusopimuksiin perustietotekniikka- ja integraatiopalveluista. Lisäpalvelun arvonlisäveroton hinta on noin 171 900 euroa 48 kuukaudelle laskien.

Hallintapalveluun lisättävien, pilveen siirrettävien palvelinten migraatioprojektien arvonlisäverottomat kustannukset ovat noin 280 000 euroa laskien 48 kuukaudelle.

Pilvikapasiteetti ostetaan Atea Finland Oy:ltä, Microsoft Enterprise-liittymäsopimuksesta (EA-sopimus nro 24E61645), joka on allekirjoitettu 28.12.2020.

Palvelinsiirtojen myötä Seudun Tieto Finland Oy:n palvelusopimusten kapasiteetti- ja pilvipalveluiden kustannusten odotetaan 48 kuukauden tarkastelujakson aikana vähenevän nykyisestä 5 664 000 eurosta
5 290 000 euroon.

Alkuperäisen, kilpailutetun perustietotekniikka-​ ja integraatiopalveluiden hankinnan arvonlisäveroton arvo on 29 711 153 euroa viiden vuoden aikana. 

Seudun ja Tieto Finland Oy:n välisten perustietotekniikka- ja integraatiopalveluiden palvelusopimusten kapasiteetti- ja pilvipalveluita koskevan muutoksen arvonlisäveroton arvo 77 900 euroa on 0,26 % alkuperäisen palveluhankintasopimuksen arvosta.

Lain julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 136 § 2 momentin 5 kohdan mukaan hankintasopimukseen ja puitejärjestelyyn voidaan tehdä muutos ilman uutta hankintamenettelyä, jos kyse on vähäarvoisesta sopimusmuutoksesta, joka alittaa EU-kynnysarvon eikä muutos vaikuta sopimuksen yleiseen luonteeseen. Muutoksen arvo tulee olla pienempi kuin 10 prosenttia alkuperäisen palveluhankintasopimuksen arvosta.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-​hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​  hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hämeenkyrön kunnan, Kangasalan kaupungin, Lempäälän kunnan, Nokian kaupungin, Oriveden kaupungin, Pirkkalan kunnan, Tampereen kaupungin, Vesilahden kunnan ja Ylöjärven kaupungin sekä Tieto Finland Oy:n välisten 9.11.2015 allekirjoitettujen perustietotekniikka- ja integraatiopalveluja koskevien palvelusopimusten muutos hyväksytään perusteluissa kerrotun mukaisesti.

Sopimusmuutoksesta laaditaan kirjallinen sopimus.

Tämä päätös on sitova vasta, kun sopimusmuutosta koskeva sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala