§ 32 Vertaisoppimista tukevan verkkoalustan pienhankinta Tampereen seudun ammattiopistoon

Lataa  Kuuntele 

TRE:4207/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

21.6.2021

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Päivi Kalliokoski, puh. 041 730 5808, hankintasuunnittelija Piritta Simonen, puh. 040 868 7664, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala, puh. 050 329 5711, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto (Tredu) pyysi tarjouksia Tredu kehittäminen ja innovaatiotoiminta / Yhdessä Parasta verkostohankkeen hankinnasta tarjouspyynnössä eritellyn mukaisesti.

Hankinnan ennakoitu arvo alitti julkisista hankinnoista säädetyn lain 25§:n mukaisen kansallisen kynnysarvon, jolloin hankintalakia ei sovelleta kyseessä olevaan hankintaan. Hankinta kilpailutettiin Tampereen kaupungin hankintaohjeen mukaisesti pienhankintana. Hankintamenettelynä oli rajoitettu menettely pienhankinnoissa.

Tarjouspyyntö lähetettiin 2.6.2021 sähköpostitse kolmelle (3) potentiaaliselle tarjoajayritykselle: Howspace Oy, Mobie Oy ja Vuolearning Oy. Tarjouksen jätti määräaikaan 15.6.2021 mennessä Howspace Oy (Y-tunnus 2153753-6).

Tarjoaja täytti tarjouspyynnössä tarjoajan soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Tarjous oli tarjouspyynnön mukainen ja vastasi hankinnan kohteelle asetettuja vaatimuksia.

Tarjouspyynnössä ilmoitettu valintaperuste oli kokonaistaloudellisesti hinta-laatusuhteeltaan edullisin tarjous seuraavilla vertailuperusteilla ja painoarvoilla: Laatu, painoarvo 70 %, jota arvioidaan esim. seuraavista näkökulmista: alustan toiminnallisuuksien monipuolisuus vertaisoppimista ja vuorovaikutusta tukevana ratkaisuna sekä käytettävyys fasilitointiin ja ryhmäprosessien ohjaamiseen. Hinta, painoarvo 30 %.

Howspace Oy:n tarjous tarkastettiin sekä laadun arviointiperusteiden että hinnan osalta ja tarjous todettiin hyväksyttäväksi. Tarjous sisältää Howspace oppimisalustan tarjouspyynnössä ja tarjouksessa ilmoitettuine ominaisuuksineen ja sisältöineen. Palvelu hinnoitellaan käyttäjämäärien mukaan ja tilaajan on mahdollista valita myös kiinteähintainen käyttäjäpaketti. Palvelun aloituksesta ja käyttöönotosta ei aiheudu kustannuksia.

Yhdessä Parasta verkostohankkeen käyttöön paras vaihtoehto olisi 1000 käyttäjän paketti. Kiinteä hinta ko. paketille on 2 euroa/käyttäjä, jolloin kuukausittainen kustannus olisi 2000 euroa (alv 0%). Käyttäjämäärää voidaan muuttaa alaspäin tarvittaessa aina 90 päivää ennen ilmoittamalla siitä palveluntuottajalle.

Edellä mainitun perusteella esitetään, että sopimus oppimisalustasta tehdään Howspace Oy:n kanssa ajalle 1.8.2021 - 31.3.2022. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo sopimuskaudella on 16 000 euroa (alv 0%).

Tarjouspyynnössä on ilmoitettu mahdollisuus optioon, jonka mukaan sopimuskautta on mahdollista jatkaa, jos hanke saa jatkoa. Tilaaja päättää erikseen mahdollisen option käyttämisestä.

Hankinnan kokonaiskustannukset kohdennetaan kustannuspaikalle 134728.

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Tampereen seudun ammattiopiston sähköisessä arkistossa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Kehitysjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 27.4.2021 § 87. Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.5.2021 alkaen.)

Päätös

Sopimus vertaisoppimista tukevasta verkkoalustasta Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kehittäminen ja innovaatiotoiminta / Yhdessä Parasta verkostohankkeeseen tehdään esityksen mukaisesti Howspace Oy:n (Y-tunnus 2153753-6) kanssa.

Sopimuskausi on 1.8.2021 – 31.3.2022.

Hankinnan arvioidut kokonaiskustannukset sopimuskaudella ovat 16 000 euroa (alv 0%) ja ne kohdennetaan kustannuspaikalle 134728.

Mahdollisesta optiosta päätetään erikseen.

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala