§ 29 Päätoimisen määräaikaisen tuntiopettajan ottaminen Tredun Hervannan kampukseen ajalle 2.8.2021- 31.7.2022

Lataa  Kuuntele 

TRE:3773/01.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

16.6.2021

Päätöksen tekijä

Koulutusjohtaja, Hervannan kampus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Matti-Pekka Tuomilehto, puh.050 301 0483 , etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Koulutusjohtaja Ari Mäkitalo puh. 050 441 8813, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampuksen virkasuhteisen tuntiopettajan (rakennusala) tehtävä on ollut julkisesti haettavana 12.5.2021 - 28.5.2021.

Hakukoodi  TRE-01-963-21. Ilmoituskanavat olivat TE-toimisto, Tampere.fi, Kuntarekry, Twitter, LinkedIn, Facebook ja Oikotie.  

Talonrakennuksen opettajan tehtävänä on alan ammatillisten aineiden opetus sekä lähi- että verkko-opetuksena, opintojen suunnittelu yhdessä opiskelijan ja sidosryhmien kanssa, työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjaus sekä näyttöjen suunnittelu, ohjaus ja arviointi. Tehtävän hoito voi edellyttää oman auton käyttöä ja B-ajokorttia. Tehtävän hoitamisessa käytetään Wilma-oppilashallintojärjestelmää ja Moodle-oppimisympäristöä sekä Teams-sovellusta. Opetustehtävässä tarvitaan kykyä tulla toimeen nuorten kanssa, hyviä sosiaalisia- ja vuorovaikutustaitoja, hyviä tietoteknisiä taitoja, vahvaa käytännön ammattitaitoa rakennusalan konkreettisista työtehtävistä mukaan lukien korjausrakentamisen.

Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 § 13 mukaan. Kelpoiseksi katsotaan myös tehtävään soveltuva erikoisammattitutkinto laajalla rakennusalan työkokemuksella ja yrittäjätaustalla vahvistettuna. Tehtävässä edellytetään myös hyvää perehtyneisyyttä rakennusalan työturvallisuusasioihin ja -määräyksiin.

Eduksi katsotaan opettajakokemus nuorten että aikuisten opetuksessa, eritysopettajan ja torninosturikuljettajan pätevyys. Lisäksi eduksi katsotaan myös hankeosaaminen ja ymmärrys työllisyydenhoitopalvelujen prosesseista sekä hyvät työelämäyhteydet alan yrityksiin. 

Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikostaustaote.

Tehtävää haki hakuaikana kolme (3) hakijaa, joista kukaan ei ollut kelpoinen hakija. Yksi hakijoista veti hakemuksensa pois.

Haettavana ollut vakinainen virka täytetään määräaikaisena ajalle 2.8.2021 -​ 31.7.2022,​ koska tehtävän edellyttämät lakisääteiset kelpoisuudet puuttuvat.

Haastatteluihin kutsuttiin kaksi (2) hakija.
Haastattelut pidettiin 7.6.2021.

Koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa saadun vaikutelman perusteella tehtävään valitaan rakennustuotannon EAT *********. Valittu on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Koulutusjohtajan päätösvalta asiassa perustuu elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätökseen 27.4.2021 § 87  (toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus -​ henkilöstöhallinnon delegoinnit 1.5.2021 alkaen).

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §.

Päätös

Rakennustuotannon EAT ********* otetaan päätoimiseen määräaikaiseen tuntiopettajan (rakennusala) virkasuhteeseen ajalle 2.8.2021- 31.7.2022 Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampukseen.

Määräaikaisuuden perusteena on henkilöstötarpeen vakiintumattomuus (SAP 24).

Pääasiallinen toimipaikka palvelussuhteen alussa on Hepolamminkadun toimipiste, toimintoalue 508.

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittama rikostaustaote uhalla,​ että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

 


 

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Koulutusjohtaja Ari Mäkitalo