§ 146 Vahingonkorvausvaatimus autovahingosta Satamakadulla

Lataa  Kuuntele 

TRE:4292/03.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

29.6.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallinnon harjoittelija Vertti Sahala, puh. 040 737 8042, vertti.sahala@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungilta on anottu vahingonkorvausta Satamakadulla 09.05.2021 klo 22.40 sattuneesta ajoneuvovahingosta. Ajoneuvosta vaurioitui a-pilari ja ulkotaustapeili. Korvausvaatimus on 1 125,98 euroa. 

Vahingon aiheutti asianosaisen ajoneuvon päälle kaatunut liikennemerkki  Satamakatu 16 kohdalla. Vahingon aikana asianosainen istui ajouneuvon sisällä.

Katutilavalvonnan selvityksen mukaan liikennemerkkiin on törmännyt kolmas osapuoli (autoilija) ja vahinko on tapahtunut tämän vuoksi. 

Vahingonkorvauslain (412/1974) 2 luvun ja 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen. Jos kyseessä on tapaturma, aiheutunut vahinko jää vahingonkärsijän maksettavaksi. 

Paikka, missä vahinko tapahtui, on Tampereen kaupungin kunnossapitovastuulla. Kuitenkin liikennemerkkiä, joka kaatui, oli vaurioittanut kolmas osapuoli. Tällöin tuottamuksellisuus ei ole ollut Tampereen kaupungilla.

Edellä kerrotun perusteella katsotaan, että kyseessä ei ole ollut kaupungin tahallisuudesta tai huolimattomuudesta aiheutunut vahinko, joka synnyttäisi vahingonkorvauslain mukaisen tuottamuksen. Asiasta ei käy millään tavalla ilmi se, että kyseinen esine olisi jollain tavalla Tampereen kaupungin toimesta jäänyt tielle. Näillä perusteilla katsotaan, että vahingonkorvausvaatimus hylätään perusteettomana.  

Päätös

Korvausvaatimus hylätään.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen