§ 147 Takaisinsaantivaatimus liukastumisesta Ruovedenkadulla 14.1.2021

Lataa  Kuuntele 

TRE:4680/03.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

29.6.2021

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallinnon harjoittelija Vertti Sahala, puh. 040 737 8042, vertti.sahala@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Intrum Oy on Keskinäisen vakuutusyhtiö Fennian toimesta esittänyt Tampereen kaupungille takaisinmaksuvaatimuksen koskien Fennian asiakkaalleen maksamia vahingonkorvauskuluja. Korvaukset koskevat liukastumisesta aiheutuneita sairaudenhoito- ja ansionmenetyskuluja, yhteensä 5 704,16 euroa. Asianosainen on liukastunut ja kaatunut asunnon ja työpaikan välisellä matkalla 14.1.2021 klo 6.50 suojatiellä Ruovedenkadulla Tampereella. Vahingoittuneen mukaan tapahtumapaikka oli jäinen, luminen ja hiekoittamaton

Vahingonkorvauslain (412/1974) 2 luvun ja 1 § mukaan, vahingon on velvollinen korvaamaan se, joka tahallaan tai tuottamuksellaan on aiheuttanut vahingon. Tuottamus edellyttää Tampereen kaupungin taholta virhettä tai laiminlyöntiä. Jos kyseessä on tapaturma, aiheutunut vahinko jää vahingonkärsijän kannettavaksi.  

Takaisinsaantivaatimus on tällä hetkellä 5704,16 euroa, lakisääteisen tapaturmavakuutuksen kuluja.   

Urakoitsijan gps tietojen mukaan Ruovedenkadulla oli suoritettu kunnossapitotoimia 14.01.2020 kello 5.00 alkaen. Käsittäen suojateiden liukkaudentorjunnan. Kyseisellä kohtaa jalkakäytävien kunnossapito kuuluu kiinteistöille. Työnjohtaja on tehnyt tarkastus kierroksen kohteessa noin kaksi tuntia toimenpiteiden jälkeen.  

Talvikunnossapidossa kaikkien huolettavien alueiden kaikki liukkaudet on mahdotonta täysin poistaa, vaikka kunnossapidossa saavutetaankin lain edellyttämä tyydyttävä kunto. Jalankulkijalle tai muulle kadun käyttäjälle kuten polkupyöräilijälle jää aina velvollisuus huolelliseen ja varovaiseen toimimiseen mahdollisen vahingon välttämiseksi. 

Kaupunki on suorittanut liukkaudentorjunnan lain ja muun ohjeistuksen mukaan, eikä vahingonkorvauslain mukaista tuottamusta näinollen ole. Tästä syystä takaisinsaantivaatimus hylätään perusteettomana. 

Päätös

Korvausvaatimus hylätään.  

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen