§ 113 Yhteistyösopimus Sähköisen asioinnin kehittäminen -hankkeen toteuttamisesta

Lataa  Kuuntele 

TRE:4746/07.01.02/2021

Päätöspäivämäärä

24.6.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Outi Lehtinen, puh. 050 538 2267, etunimi.k.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh.050 5588958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki haki vuonna 2020 yhdessä Lahden, Porvoon ja Turun kaupungin kanssa valtionavustusta digitalisaation kannustinjärjestelmästä "Sähköisen asiakaspalvelun kehittämiseen".

Valtiovarainministeriö myönsi valtionavustuksen päätöksellään 9.12.2020 (Dnro: VN/14992/2020). Myönnetty valtionavustussumma on enintään 890.000 euroa. Lisäksi kaikkien hankkeessa mukana olevien kuntien omarahoitusosuus on yhteensä vähintään 160.000 euroa. Hankkeen kokonaiskustannus on 1.050.000 euroa, josta valtionavustus on enintään 85%.

Kaupunkien kesken on laadittu yhteistyösopimus, jossa sovitaan sopijaosapuolten tehtävät, velvollisuudet ja vastuut hankkeessa. Projekti toteutetaan rahoittajalta saadun rahoituspäätöksen ja rahoittajan hyväksymän projektisuunnitelman mukaisesti.

Sopimus tulee voimaan, kun se on molempien osapuolten allekirjoittama ja se on voimassa siihen asti, kunnes rahoittajan mahdollisesti pyytämät loppuraportin täydennykset on toimitettu, rahoittaja on hyväksynyt loppuraportin ja rahoittajan projektia koskeva tarkastusaika on päättynyt.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hyväksyn Tampereen, Lahden, Porvoon ja Turun kaupungin yhteistyösopimuksen Sähköisen asiakaspalvelun kehittäminen -hankkeen toteuttamisesta.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta kun yhteistyösopimus on allekirjoitettu.

Lisäksi totean, että Tampereen omarahoitusosuus hankkeessa on 72 000 euroa. Omarahoitukseksi hyväksytään myös Tampereen hankkeelle tuottama henkilötyö.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala