Yhdyskuntalautakunta, kokous 10.8.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 227 Oikaisuvaatimus koskien katupäällikön päätöstä vahingonkorvausvaatimukseen autolle tehdystä ilkivallasta sekä autosta varastetusta omaisuudesta kaupungin varastoalueella 

TRE:1816/03.07.01/2020

Valmistelija

  • Rantanen Mikko, Lakimies

Valmistelijan yhteystiedot

Lakimies Mikko Rantanen, puh. 041 730 0690, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh. 040 1241 626, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Asianomainen on vaatinut Tampereen kaupunkia korvaamaan hänelle vahingon, joka on aiheutunut ajoneuvoon kohdistuneesta ilkivallasta sekä ajoneuvossa sijainneen omaisuuden anastamisesta ajoneuvon ollessa säilytyksessä Tampereen kaupungin varikolla Tarastenjärvellä.

Katupäällikkö on tekemällään päätöksellä hylännyt vaatimuksen. Asianosainen on tehnyt asiassa oikaisuvaatimuksen ja vaatinut viranhaltijan päätöksen kumoamista ja vahingonkorvausvaatimuksen hyväksymistä. Asian valmistelun yhteydessä on käynyt ilmi, että katupäälliköllä ei ole ollut toimivaltaa ratkaista vahingonkorvausvaatimusta koskevaa asiaa. Toimivaltainen viranhaltija olisi ollut rakennuttamisjohtaja (Yla 15.1.2019 § 6). Päätös, johon on vaadittu oikaisua, on näin ollen syntynyt virheellisessä järjestyksessä. Asia tulee palauttaa päätettäväksi toimivaltaiselle viranomaiselle.

Tällä päätöksellä ei oteta kantaa oikaisuvaatimuksessa esitettyihin, vahingonkorvausvaatimusta koskeviin seikkoihin. Toimivaltaisen viranomaisen on asiaa päätettäessä otettava huomioon myös oikaisuvaatimuksessa esitetyt uudet perusteet.

Henkilötietoja sisältävien liitteiden verkkojulkisuutta on rajoitettu. 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Nurminen Mikko, Johtaja

Katupäällikön 30.11.2020 tekemä viranhaltijapäätös kumotaan ja asia palautetaan päätettäväksi toimivaltaiselle viranomaiselle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Asianosainen, Milko Tietäväinen, Pasi Halme, Mikko Rantanen, Patrick Hanska

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)