§ 124 Tampereen seudun joukkoliikenteen asiakas- ja korttirekisterin siirtotyön tilaus Tieto Finland Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:4879/08.01.01/2021

Päätöspäivämäärä

19.8.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Elli Kotakorpi, puh. 041 730 1192, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh.050 558 8958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Joukkoliikenteessä ollaan siirtymässä tunnistepohjaiseen maksujärjestelmään, jossa matkalippujen tiedot sijaitsevat matkakortin sijasta taustajärjestelmässä. Uudistuksen osana on tarpeellista yhdistää tällä hetkellä hajallaan sijaitsevat asiakastiedot yhteen asiakasrekisteriin. Tavoitteena on luoda yksi keskitetty asiakasrekisteri, jonka avulla kaikkien tietojen linkitys tietovarastoissa on helpompaa, ja asiakasrekisteri voisi palvella kaikkia eri järjestelmiä.

Ensimmäisenä toimenpiteenä kohti keskitettyä asiakasrekisteriä joukkoliikenneyksikkö on pyytänyt Tieto Finland Oy:ltä tarjouksen asiakas- ja korttirekisterin palvelinympäristössä sijaitsevien tietojen siirrosta Tampereen kaupungin Azure-ympäristöön. Tieto Finland Oy on nykyisen asiakas- ja korttirekisterin toimittaja. Ratkaisun myötä joukkoliikenteen asiakastiedoilla on yksi keskitetty master-järjestelmä ja asiakastiedot säilytetään Tampereen kaupungin Azure-ympäristössä ja ovat siten suoraan Tampereen käytössä raportoinnin, viestinnän ja markkinoinnin suunnitteluun.  Ratkaisu täyttää GDPR-direktiivin vaatimukset – uusia datan käsittelijöitä tai säilytyspaikkoja ei tarvita. Ratkaisu mahdollistaa kehityspolun kohti kaupungin tasoista CRM-järjestelmää.

Tarjous sisältää Asiakas- ja korttirekisterin siirron Tampereen kaupungin Azure-ympäristöön sekä siirron vaatimat järjestelmämuutokset raportointiin, Clearingin tapahtumakäsittelyyn, Nellaan ja julkaistut rajapinnat ulkoisille toimijoille. Tarjouksen arvonlisäveroton hinta on
21 657 euroa.

Toimituksiin sovelletaan Tampereen kaupungin ja Tieto Finland Oy:n 17.4.2012 solmitun joukkoliikenteen Etuile! –palvelun palvelusopimuksen ja 16.2.2009 solmitun IT-palveluiden puitesopimuksen (2009/46893/1) ehtoja.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-​hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Tilataan Tampereen seudun joukkoliikenteen asiakas- ja korttirekisterin siirtotyö Tieto Finland Oy:ltä.

Tilauksesta aiheutuvat kustannukset kohdistetaan Joukkoliikenteen maksujärjestelmän kehittäminen -projektin prr-osalle K1130_ICT_21_08_10.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala