§ 80 Yhteisymmärryspöytäkirjan hyväksyminen Guangzhoun ja Tampereen kaupunkien välillä

Lataa  Kuuntele 

TRE:5525/04.04.02/2021

Päätöspäivämäärä

25.8.2021

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Pekka Pernu, puh. 041 730 2598, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri,​ puh. 0400 780 866,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki solmi syventävän koulutusyhteistyön yhteisymmärryspöytäkirjan (Memorandum of Understanding) ystävyyskaupunkimme Guangzhoun kanssa vuosille 2015-2020. Yhteistyö on ollut molemmin puolin toivottua, ja vahvistaaksemme ystävyyskaupunkisuhteitamme ja kaupunkien välistä koulutusyhteistyötä, tulisi yhteisymmärryspöytäkirjan voimassaoloa vuosille 2021-2026 jatkaa.  

Kiinassa kaupunkien välisiä yhteisymmärryspöytäkirjoja pidetään suuressa arvossa, ja ne edesauttavat yhteistyötä useilla eri osa-alueilla. Monipuolinen Kiina-yhteistyö on Tampereen kaupungille tärkeää, ja se edesauttaa monia kansainvälisen toiminnan tiekartan tavoitteita.

Syventävän koulutusyhteistyön yhteisymmärryspöytäkirjan allekirjoittamalla osapuolet lupaavat entisestään kehittää ja syventää kaupunkien välistä koulutukseen liittyvää yhteistyötä Tampereen ja Guangzhoun ystävyyskaupunkisuhteen tarjoamassa kehyksessä. Yhteisymmärryspöytäkirja kattaa yhteistyön yleissivistävän koulutuksen, ammatillisen koulutuksen, korkeakoulutuksen ja opettajien ammatillisen täydennyskoulutuksen osalta. Yhteisymmärryspöytäkirjalla luodaan perusta pitkäaikaiselle yhteistyön kehittämiselle kaikilla koulutusasteilla muun muassa yhteishankkeiden, tiede- ja tutkimusyhteistyön ja tiedonvaihdon kautta.

Yhteisymmärryspöytäkirja on päätöksen liitteenä suomeksi ja englanniksi ja se allekirjoitetaan kolmella kielellä (suomi, englanti, kiina).

Hallintosäännön 34 §:n 1. kohdan mukaisesti pormestari päättää muista kuin kaupunginhallituksen toimivaltaan kuuluvista strategisesti merkittävistä sopimuksista.

 

Päätös

Guangzhoun ja Tampereen kaupunkien välinen syventävän koulutusyhteistyön yhteisymmärryspöytäkirja v. 2021-2026 hyväksytään.

Sopimuksen allekirjoittavat vastuualueidensa osalta johtaja Teppo Rantanen ja johtaja Lauri Savisaari.

 

Allekirjoitus

Anna-Kaisa Ikonen, pormestari