§ 135 Asiantuntijapalvelun hankinta Kuntien Tiera Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:5954/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

3.9.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintopäällikkö Rami Nurmi, puh. 050 67148, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 5588958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pirkanmaalla on käyttöönotettu AluePegasos,​ joka pohjautuu Tampereen kaupungin järjestelmään. AluePegasos-​kunnissa asuu yli 70 prosenttia pirkanmaalaisista. Yhteinen potilastietojärjestelmä parantaa potilasturvallisuutta. Sen avulla tieto kulkee aiempaa paremmin hankkeen kuntien sekä kuntien ja sairaanhoitopiirin välillä. Yhteinen järjestelmä tuo myös säästöjä kustannuksiin,​ kun kunnat rakentavat yhdessä yhtä järjestelmää usean erillisen sijaan,​ jolloin esimerkiksi henkilöstön koulutukset,​ ohjeistukset ja järjestelmän päivitykset sekä teknisen alustan tuki voidaan järjestää keskitetysti.

AluePegasoksen käyttöönoton yhteydessä on yhtenäistetty ohjelmistoympäristöä. Tampereen kaupungin osalta yhtenäistämistyö jouduttiin aikataulusyistä siirtämään vuodelle 2022. AluePegasoksen yhtenäistämistyöhön, projektin teknisiin ja hallinnollisiin johtamistehtäviin, on tarve hankkia projektipäällikkö- ja asiantuntijapalvelua.

Kuntien Tiera Oy on antanut tarjouksen projektipäällikköpalvelusta
119 euron tuntihinnalla, joka tarkoittaa 7,5 tunnin työmäärällä 
893 euron päivähintaa. Arvonlisäveroton kokonaiskustannus neljän kuukauden työmääräarvion mukaan tulisi olemaan enintään 80 000 euroa. Kustannukset kohdistetaan rakenneuudistushankkeelle (K1130_​ICT_​20),​ jolloin Tampereelle kohdistuu kustannuksista 20 %:n omavastuu.

Kuntien Tiera Oy on kuntatoimijoiden omistama osakeyhtiö,​ joka kehittää kuntien,​ kaupunkien ja maakuntien ICT-​palveluita ja digiratkaisuja verkostomaisesti yhteistyössä omistaja-​asiakkaiden sekä muiden julkisten  ja kaupallisten toimijoiden kanssa. Tampereen kaupunki on Kuntien Tieran omistaja.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-​hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta sekä Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa.

Päätös

AluePegasoksen yhtenäistämistyön projektipäällikkö- ja asiantuntijapalvelu hankitaan Kuntien Tiera Oy:ltä.

Hankinnasta aiheutuvat arvonlisäverottomat kustannukset,​ enintään
80 000 euroa,​ maksetaan projektirakenteelta K1130_ICT_20_35_2 (Alueellisten toimintamallien yhtenäistäminen,​ KOMAS OA3).

Tämä päätös sitoo kaupunkia vasta,​ kun asiantuntijapalvelun toimittamista koskeva sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala