§ 144 Asiantuntijapalvelun hankinta Kuntien Tiera Oy:ltä DigiOne-hankkeelle

Lataa  Kuuntele 

TRE:6572/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

23.9.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hankinta-asiantuntija Tiina Launiainen, puh. 050 571 2948, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala,​ puh. 050 558 8958,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin tietohallintoyksikkö pyysi Kuntien Tiera Oy:ltä tarjousta tietosuoja-asiantuntijapalvelusta ajalle 17.9.2021-31.12.2022. Arvioitu tarvittava työmäärä on enintään neljä henkilötyöpäivää kuukautta kohden. Lisäksi pyydettiin tarjousta optiosta vuodelle 2022.

Kuntien Tiera Oy antoi 21.9.2021 tarjouspyynnön mukaisen tarjouksen tietosuoja-asiantuntijapalvelusta 17.9.2021-31.12.2022. Palvelun arvonlisäveroton päivähinta on 1200 euroa eli kokonaishinta kyseiselle ajalle on enintään 19 200 euroa. Lisäksi Kuntien Tiera Oy antoi optiona tarjouksen vuodelle 2022 samalla päivähinnalla ja ehdoilla. Tarjous perustuu Kuntien Tiera Oy:n perustamaan dynaamiseen hankintajärjestelmään (Tutkimus- ja kehitystoiminnan konsulttipalvelut 2018/S 014-028800), johon asiantuntijapalvelun tuottaja on hyväksytty ja jossa järjestetyn sisäisen kilpailutuksen asiantuntijapalvelun tuottaja on voittanut.

Kuntien Tiera Oy on kunta-​asiakkaidensa omistama,​ voittoa tavoittelematon yhtiö. Tampereen kaupunki on Kuntien Tiera Oy:n omistaja. Tieran yhtiöjärjestyksessä määrätään,​ että yhtiö toimii julkisista hankinnoista annetun lain tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä. Tieran osakkeenomistajat käyttävät Tierassa hankintalain tarkoittamalla tavalla määräysvaltaa yhtiöjärjestyksen,​ yhtiökokouksen,​ ohjausryhmien,​ nimitysvaliokunnan ja hallituksen kautta. Lakia julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista ei sovelleta hankintaan,​ jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään. 

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. Muutoksenhakua varten asiakirjat on saatavissa Tampereen kaupungin tietohallintoyksiköstä.

​Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. ​

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ICT-palvelupäällikkö, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Ulf Schnabel. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 4 800 euroa kuukaudessa eli 76 800 sopimuskauden aikana sisältäen option käytön.​

​Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-​hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Sopimus asiantuntijapalvelun hankinnasta DigiOne-hankkeelle enintään 31.12.2022 saakka tehdään Kuntien Tiera Oy:n  (Y-tunnus 2362180-3) kanssa.​

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ICT-palvelupäällikkö Ulf Schnabel.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 76 800 euroa sopimuskauden aikana sisältäen option käytön.​

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella. ​

Option käytöstä tehdään erillinen päätös.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala