Vammaisneuvosto, kokous 5.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 46 Vammaisneuvostopäivä 22.–23.11.2021: Pyyntö hyvistä käytännöistä 

TRE:308/00.01.03/2021

Valmistelija

  • Karojärvi Hanna, Kehittämispäällikkö

Perustelut

Valtiovarainministeriön avoimen hallinnon hanke ja vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunta VANE järjestävät yhdessä kansallisen Vammaisneuvostopäivän 22.–23.11.2021. Tapahtuma järjestetään verkkoseminaarina kahtena peräkkäisenä iltapäivänä klo 13–16. Tapahtuman tavoitteena on, että vammaisneuvostojen edustajilla olisi nykyistä enemmän mahdollisuuksia valtakunnalliseen kokemusten- ja tiedonvaihtoon sekä yhteiseen kehittämiseen. Tapahtuman teemat on valittu vammaisneuvostoille keväällä 2021 tehdyn kyselyn pohjalta.

Avoin hallinto ja VANE pyytävät vammaisneuvostoilta esimerkkejä hyvistä käytännöistä. Esimerkit voivat koskea vaikuttamistyötä ja käytänteitä siitä, miten vammaisneuvosto toimii vammaisasioiden edistämiseksi kunnassa. Esimerkit kootaan yhteen Vammaisneuvostopäivää varten ja kiinnostavimmat niistä esitellään Vammaisneuvostopäivän ohjelmassa 22. marraskuuta. VANE kerää lyhyitä kuvauksia hyvistä käytännöistä osoitteeseen perjantaihin 15.10.2021 mennessä.

Vammaisneuvostopäivään voivat osallistua kaikki vammaisneuvoston jäsenet ja varajäsenet. Tapahtuma on maksuton ja järjestetään vain verkossa. Tilaisuudessa järjestetään viittomakielen tulkkaus ja kirjoitustulkkaus. Ilmoittautumislinkki jaetaan vammaisneuvoston jäsenille sen saapuessa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Karojärvi Hanna, Kehittämispäällikkö

Vammaisneuvosto keskustelee Tampereen hyvistä käytännöistä ja ehdottaa VANE:lle aiheita, joita voidaan esitellä tarkemmin vammaisneuvostopäivässä.

Päätös

Vammaisneuvosto ehdottaa hyvänä käytäntönä vammaisneuvostopäivillä esiteltäväksi Tampereen case- esimerkkiä vammaisneuvoston ja vammaispalveluiden henkilöstön yhteistyötä henkilöstövajeen (sosiaalityöntekijäresurssi) korjaamiseksi sekä vammaisneuvoston osallistumista ratikkasuunnitteluun.