§ 12 Monetra Pirkanmaa Oy:n auditointityön hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:7035/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

11.10.2021

Päätöksen tekijä

Talousjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Talousjohtaja Jukka Männikkö, puh. 050 576 7539, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Talousjohtaja Jukka Männikkö, puh. 050 576 7539, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on valmistelemassa Monetra Pirkanmaa Oy:n viiden valikoidun avainprosessin auditointia. Auditoinnin toteuttaa Tampereen kaupungin tilintarkastusyhteisö KPMG Oy. Auditoitavat prosessit ovat: Palkkaprosessi kokonaisuudessaan, HR-tietopohjan laatu uutta HR-järjestelmää varten, Ostolaskuprosessi, Maksuliikenneprosessi ja Henkilöstökulujen kirjanpidollinen käsittely.

Auditoinnin tavoitteena on tulevaisuuteen ulottuvan kehittämisen tukeminen. Aluksi painotetaan palkkaprosessia sekä henkilöstötietojen laatua ja sisältöä. Työ toteutetaan joustavasti ja mahdollisuuksien mukaan hyödynnetään verkkokokouksia, sähköistä työtilaa ja muita vastaavia menetelmiä. Työn laajuutta käydään läpi säännöllisesti ja tarvittaessa muutetaan painotuksia.

Kaupungin puolelta auditointiin osallistuu henkilöstöyksikön, talousyksikön ja tietohallinnon henkilöstöä. Auditointi toteutetaan ajalla 15.10. – 31.12.2021.

Auditoinnin työmääräarvio on KPMG Oy:n osalta noin 15 – 25 henkilötyöpäivää ja kaupungin osalta noin 6 – 12 henkilötyöpäivää. Toimeksiannon arvonlisäveroton hinta muodostuu KPMG Oy:n erityisasiantuntijoiden käyttämän ajan mukaan ja päivähinta on SeniorManager/Manager -tason henkilöllä 1 100 euroa ja Senior/Junior -tason henkilöllä 900 euroa. Lisäksi mahdolliset matkakustannukset verohallinnon hyväksymän käytännön mukaan ja mahdolliset materiaalit voidaan laskuttaa. Auditoinnin arvonlisäverottomiksi kokonaiskustannuksiksi arvioidaan noin 26 000 euroa.

Hankinta alittaa kansallisen kynnysarvon, joten hankintalakia ei sovelleta. Henkilöstöjohtajan kanssa on sovittu kustannusten jaosta puoliksi henkilöstöyksikön ja talousyksikön kesken.

Päätöksen liite on salassa pidettävä, peruste Laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta, 24 § kohta 20.

Konsernihallinnon toimintasäännön delegointiliitteen mukaan konserniyksikön johtaja päättää johtamansa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden ja enintään 60 000 euron suuruisten palvelujen hankinnasta konsernihallinnon palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Monetra Pirkanmaa Oy:n avainprosessien auditointi hankitaan
KPMG Oy:ltä (y-tunnus 1805485-9).

Hankinnan arvonlisäverottomat kustannukset, noin 26 000 euroa, on sovittu maksettavaksi puoliksi talousyksikön 113210 ja henkilöstöyksikön 113240 kustannuspaikoilta.

Päätös on kaupunkia sitova vasta kun sopimus on allekirjoitettu tai tilaus on tehty. 

Allekirjoitus

Talousjohtaja Jukka Männikkö