§ 7 LAUSUNTO KANGASALAN KAUPUNGIN KULKUSTIEN ASEMAKAAVAN NRO 883 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMASTA

Lataa  Kuuntele 

TRE:7128/10.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

17.11.2021

Päätöksen tekijä

Apulaispormestari, yhdyskuntalautakunta, kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta sekä alueellinen jätehuoltolautakunta (2021 - 2025)

Valmistelijan yhteystiedot

Yhdyskuntasuunnittelupäällikkö Hanna Montonen, p. 040 8016952, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kangasalan kaupunki käynnistää asemakaavoituksen Kulkustien pohjoispäässä ja on asettanut nähtäville osallistumis- ja arviointisuunnitelman. 

Päätös

Kangasalan kaupungille annetaan Kulkustien asemakaavan osallistumis- ja arivointisuunnitelmasta oheinen lausunto.

Lausunnot

Kangasalan kaupunki on käynnistänyt Kulkustien asemakaavan nro 883 Vatialan kaupunginosassa kuntarajan tuntumassa, jossa Tampereen puolella on Holvastin kaupunginosa. Kaavan tavoitteena on tutkia yksityiselle maalle sijoittuvaa pientaloalueen laajentamista Kulkustien pohjoisosassa sekä muodostaa katu- ja viheraluetta sekä kävely- ja pyöräilyreittejä lainvoimaisen Vatialan osayleiskaava pohjalta. Asemakaavan todetaan tukevan Kangasalan kaupungin pyrkimystä lisätä asutusta joukkoliikenteen ja palvelujen läheisyyteen

 Tampereen kaupunki ilmoittautuu osalliseksi Kulkustien asemakaavaan.

 Kaava-alue ei ole kiinni kuntarajassa, mutta sillä on vaikutuksia Tampereen puolella Holvastin kaupunginosaan, jossa on voimassa Tampereen kantakaupungin yleiskaava 2040.  Kyseisessä kaavassa on osoitettu ohjeellinen virkistysyhteys Kulkustien asemakaava-alueen suuntaan jatkuvaksi itä-länsi-suuntaisena. Ohjeellinen virkistysyhteys on keskuspuistoverkostoa yhdistävä virkistysyhteys tai lähivirkistysalueiden sarja. Kaavamääräys toteaa, että tarkemman suunnittelun yhteydessä tulee varmistaa lähivirkistysalueiden riittävyys, saavutettavuus, luontoarvot, kulttuurihistorialliset ja maisemalliset arvot sekä varmistaa virkistysyhteyksien ja ekologisten yhteyksien jatkuvuus. Yhteyden luonne voi vaihdella rakennetusta luonnonmukaiseen.

 Kulkustien asemakaavan yhteydessä tehtävistä selvityksistä on todettu hyödynnettävän Vatialan osayleiskaavatyöhön ja toisen asemakaavan nro 627 liittyneitä selvityksiä, sekä keväällä 2021 tehtyjä liito-oravatarkistusta. Tampereen kaupunki haluaa tuoda esiin tarpeen selvittää luontoarvoja myös lahokaviosammalen esiintymisen osalta, jotta nämä arvot turvataan tarvittaessa kuntarajan molemmin puolin.

Allekirjoitus

Apulaispormestari Aleksi Jäntti