Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunta, kokous 20.10.2021

§ 56 Linja-autojen vakuutusten hankinta 

TRE:6988/02.07.01/2021

Valmistelija

  • Keinonen Kalle, Kalustopäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Kalustopäällikkö Kalle Keinonen, puh. 050-3769 213 etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kalustopäällikkö Kalle Keinonen:

”Vakuutusmeklariyhtiö Marsh Oy on laatinut keväällä 2021 kaupungin pyynnöstä ehdotuksen kilpailutettavista vakuutuskokonaisuuksista. Selvityksen perusteella ajankohtaisimpana kilpailutettavana vakuutuskokonaisuutena nähtiin Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen liikenne- ja ajoneuvovakuutukset.

TKL ja kaupungin strategia- ja kehittämisyksikön riskienhallintatiimin ovat käyneet keskustelua vakuutusten kilpailuttamisesta. Keskusteluissa on todettu tarkoituksenmukaiseksi kilpailuttaa TKL:n linja-autokaluston vakuutusturva uudelleen mahdollisimman pian ja käyttää tässä kilpailuttamisessa Tampereen kaupungin valitsemaa vakuutusmeklaria. Valmistelutyössä on tehty laajaa yhteistyötä myös Tuomi Logistiikka Oy:n kanssa, minkä lisäksi hankinnan valmistelussa avustaa Tampereen kaupungin lakiasiat -yksikön lakimies. 

Tampereen kaupungin hallintosäännön 25§ mukaisesti liikelaitoksen johtokunta päättää liiketoiminnan laatuun ja laajuuteen nähden merkittävien hankkeiden ja niitä koskevien sopimusten hyväksymisestä. Kyseessä on hankinnan arvon perusteella merkittävän sopimuksen kilpailutus. 

Hankintaan liittyvät asiakirjat ovat salaisia viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 6 § 1 momentin 2 kohdan perusteella ja siksi vain johtokunnan jäsenten tai varajäsenten nähtävillä ennen kuin ne on julkaistu hankintalain mukaisilla kanavilla.” 

 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Pirhonen Pekka, Toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen:

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunta päättää että TKL:n linja-autokaluston vakuutusturvan kilpailuttaminen käynnistetään hankinta-asiakirjojen mukaisella tavalla ja että johtokunta tekee kilpailutuksen valmistuttua asiaa koskevan erillisen hankintapäätöksen. 

Hankinta-asiakirjoja voidaan vielä muokata hankinnan laillisuuden turvaamiseksi niin että niiden hankintasisältö ei kuitenkaan muutu. 

 

Päätös

Päätetään ehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Asianosaiset

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)