§ 46 Sopimus LiveX aitiomyynnin työkalun käytöstä pitkäaikaisvuokralaisen aitioiden hallinnoimisessa ja jälleenvuokrauksessa KOY Tampereen Monitoimiareenan tapahtumissa

Lataa  Kuuntele 

TRE:7422/00.01.06/2021

Päätöspäivämäärä

28.10.2021

Päätöksen tekijä

Strategiajohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suhdetoimintakoordinaattori Erika Eischer, p. 040 545 0011, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Strategiajohtaja Reija Linnamaa, puh. 040 572 9610, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on vuokrannut KOY Tampereen Monitoimiareenalta (Uros Live -areena) aition pitkäaikaisvuokrasopimuksella (TRE:4521/02.07.01/2018). Aition varauksia, aitiolippujen hankintaa, ravintolapalveluiden hankintaa, aition jälleenvuokrausta ja näihin toimintoihin liittyvää rahaliikenteen hoitamista hallinnoidaan Lippupiste OY:n LiveX aitiomyynnin työkalulla. Tampereen kaupungin aitiovarauksia koordinoi konsernihallinnon strategia- ja kehittämisyksikössä suhdetoiminnan ja markkinoinnin tiimi.

Tampereen monitoimiareenan aitiovuokrasopimuksessa (TRE:4521/02.07.01/2018) kohdassa 4. Aition käyttöön liittyviä ehtoja todetaan seuraavaa:

4.1. Käyttötarkoitus

Aitio vuokrataan käytettäväksi Vuokralaisen henkilöstö-, asiakas-, sidosryhmä- ja muissa vastaavissa tilaisuuksissa. Vuokralaisellan on myös oikeus ja velvollisuus vuokrata taikka muutoin luovuttaa Aitio kolmansille osapuolille Areenassa järjestettäviin yksittäisiin tapahtumiin sekä Areenan tapahtumien ulkopuolella (kuten kokouskäyttöön) jäljempänä sopimuskohdassa 4.3. kuvatulla tavalla.

4.1.2. Vuokralainen vastaa siitä, että Aition kulloisetkin käyttäjät ja vieraat noudattavat edellä mainittua käyttötarkoitusta sekä kaikkia Areenan käytön ja sen toiminnan edellyttämiä viranomaismääräyksiä ja -säännöksiä sekä Vuokranantajan taikka Areenan tapahtumajärjestäjien asettamia määräyksiä tai ohjeita.

4.1.3. Aition käyttötarkoituksen muutokset edellyttävät Vuokranantajan etukäteisen kirjallisen hyväksynnän.

4.1.4. Vuokranantajalla on oikeus itse tai kolmannen toimesta suorittaa Aitiossa tarkastuksia ja vaatia sopimuskohdan 4.1.1 vastaisen toiminnan välitöntä lopettamista.

4.2. Pääsylipun hankkiminen

4.2.1. Vuokralainen vastaa siitä, että kullakin Aitiossa vieraana olevalla henkilöllä on tapahtumanjärjestäjältä ostettu vähintään halvimman hintakategorian mukainen istumapaikkalippu kutakin Areeassa järjestettävää tapahtumaa tai siihen liittyvää toimintaa varten aina silloin, kun Areenaa pääsy edellyttää pääsylipun ostamista. Aitiossa saa olla korkeintaan Aition paikkaluvun mukainen määrä henkilöitä eli 15 henkilöä.

4.2.2. Selvyyden vuoksi todetaan, että pääsylippu on hankittava myös niille Aition vieraille, jotka eivät seuraa Areenassa järjestettävää tapahtumaa Aition yhteydessä olevilla katsomopaikoilla.

4.3. Jälkimarkkina

4.3.1. Osapuolten tavoitteena on Aition mahdollisimman korkean käyttöasteen varmistaminen kunkin Arreenassa järjestettävän tapahtuman osalta sekä myös tapahtumien ulkopuolella, esimerkiksi kokouskäytön puitteissa.

Tämän tavoitteen toteuttamiseksi Vuokralainen on velvollinen luovuttamaan Aition kolmannen osapuolen käyttöön, mikäli se itse ei käytä Aitiota Areenassa järjestettävässä yksittäisessä tapahtumassa tai muulloin.

4.3.2. Mikäli Vuokralainen ei itse kykene luovuttamaan Aitiota kolmannelle osapuolelle yksittäisen tapahtuman osalta tai mikäli Aitio ei ole Vuokralaisen käytössä tapahtumien ulkopuolella, Vuokralainen on velvollinen luvuttamaan Aitio jälkimarkkinoille edelleenvuokrausta varten Vuokranantajan taikka sopimuskumppanin ylläpidetyn keskitetyn varausjärjestelmän kautta ("Jälkimarkkinavuokraus"). Vuokralainen on velvollinen saattamaan Aitionsa Jälkimarkkinavuokraukseen mainitun järjestelmän kautta viimeistään 30 päivää ennen yksittäisen tapahtuman ajankohtaa.

Vuokralainen on velovollinen osatamaan neljä (4) vähintään halvimman hintakategorian mukaista istumapaikkalippua kutakin sellaista Areenassa järjestettävää tapahtumaa varten, minkä osalta Vuokralainen laiminlyö velvoitteensa saattaa Aitionsa Jälkimarkkinavuokrattavaksi tämän sopimuskohdan 4.3.2 tarkoittamalla tavalla.

Areenassa järjestettävien tapahtumien ulkopuolisen käytön osalta Vuokralainen sitoutuu mahdollistamaan Aition Jälkimarkkinavuokrauksen päivisin tapahtuvaan kokouskäyttöön tai muuhun vastaavaan käyttöön sellaisina ajankohtina, jolloin se ei erikseen ole ilmoittanut käyttävänsä aitiota.

Jälkimarkkinavuokrauksessa kolmas osapuoli suorittaa Aitiota koskevan vuokran aina Vuokranantajalle (taikka sen osoittamalle kolmannelle osapuolelle, kuten edellä mainitun järjestelmän ylläpitäjälle) ja Vuokranantaja tilittää kolmannelta vastaanottamansa vuokran Vuokralaiselle sopimuskohdan 4.3.4 tarkoittamalla tavalla.

4.3.3. Vuokralainen on velvollinen suorittamaan Vuokranantajalle, taikka muulle se osoittamalle taholle, jonka myötävaikutuksella Jälkimarkkinavuokraus toteutuu, 20% komission Jälkimarkkinavuokrauksesta kertyneestä arvonlisäverottomasta vuokrasta ("Komissio"). Komissioon lisätään arvonlisävero.

4.3.4. Vuokranantaja suorittaa Jälkimarkkinavuokraukseen perustuvan toteutuneen ja kolmannen osapuolen suorittaman vuokran ja Komission erotuksen Vuokralaiselle Vuokralaisen ilmoittamalle pankkitilille kymmenen (10) pankkipäivän kuluttua sen jälkeen kun Vuokranantaja on vastaanottanut Jälkimarkkinavuokraukseen perustuvan vuokran kolmannelta osapuolelta.

4.3.5. Osapuolet toteavat, että Aition kolmansille vuokraamisessa pyritään kaikissa tilanteissa noudattamaan käypää vuokratasoa.

Sopimus tulee voimaan, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu. 

Konsernihallinnon toimintasäännön delegointiliitteen mukaan konserniyksikön johtaja päättää johtamansa toiminnnan osalta sopimusten hyväksymisestä palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Tampereen kaupunki tekee käyttösopimuksen Lippupiste OY:n (1789232-4) kanssa aitiomyynnin työkalun käytöstä.

Allekirjoitus

Startegiajohtaja Reija Linnamaa