§ 324 Opinto-ohjaajan ottaminen Tredun Kalevan kampukseen 1.12.2021 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6802/01.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

15.11.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Eija Haverinen, puh. 040 806 4077, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja,​ ammatillinen koulutus Outi Kallioinen,​ puh. 044 423 5473,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun opinto-​ohjaajan virka on ollut julkisesti haettavana 29.9 - 13.10.2021. Hakua jatkettiin ajalla 15.10. -  29.10.2021. Hakukoodi TRE-01-2027-21. Ilmoituskanavat olivat TE-toimisto, tampere.fi, Kuntarekry, Twitter, LinkedIn, Facebook ja Oikotie.

Opinto-ohjaajan tehtävänä on huolehtia siitä, että opiskelijat saavat ohjaus- ja opetussuunnitelman sekä HOKS:n mukaista opiskelijalähtöistä opinto-ohjausta, lisäksi tehtävänä on hakeutumiseen liittyvä henkilökohtainen ohjaus (jatkuva haku, yhteishaku). Opinto-ohjaaja on ohjauksen asiantuntija tutkintoaloilla, nivelvaiheissa ja sidosryhmissä. Tehtävä sisältää myös ohjaus- ja tukipalvelujen suunnittelua, toteuttamista (asiakastyössä, sidosryhmä- ja verkostotyössä), arviointia ja kehittämistä. Tehtävän hoitamisessa tarvitaan kehittävää työotetta, hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, valmiuksia käyttää erilaisia sähköisiä järjestelmiä (Office-ohjelmat ja Wilma) sekä hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa.

Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 § 15 mukaan. Lisäksi tehtävässä vaaditaan voimassa oleva B-luokan ajokortti.

Eduksi katsotaan kokemus eri-ikäisten opiskelijoiden opinto-ohjauksesta ammatillisessa koulutuksessa sekä maahanmuuttajien ohjauksesta. Eduksi katsotaan myös monipuolinen työkokemus sekä vahva osaaminen verkko-ohjauksessa.

Tehtävää haki määräajassa kymmenen (10) hakijaa,​ joista kelpoisuusvaatimukset täyttäviä hakijoita oli neljä (4). Haastatteluihin kutsuttiin neljä (4) hakijaa. Haastattelut pidettiin 2.11.2021 (Teams). Kaksi hakijaa kutsuttiin 10.11.21 jatkohaastatteluun Pallotien toimipisteeseen.

Koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa saadun vaikutelman perusteella tehtävään valitaan restonomi (AMK) *********. Valittu on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

1. varasijalle valitaan FM *********.

Johtajan,​ ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätökseen 1.11.2021 § 149 (toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus -​ henkilöstöhallinnon delegoinnit 1.11.2021 alkaen).

Laki kunnallisesta viranhaltijasta 2 luku 7 ja 8 §.

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §.

Päätös

Restonomi (AMK) Terhi Soldan valitaan 1.12.2021 alkaen vakinaiseen opinto-ohjaajan virkaan Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kalevan kampukseen.

Pääasiallinen toimipiste palvelussuhteen alkaessa on Pallotien toimipiste, Ylöjärvi.

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee ennen viran vastaanottamista esittää lausunto terveydentilan tarkastuksesta, jossa hänet on todettu terveytensä puolesta tehtävään sopivaksi uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittama rikostaustaote uhalla,​ että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.

1. varasijalle valitaan FM *********.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Outi Kallioinen