§ 30 Päätös hulevesimaksun kohtuullistamisesta, lasku 0104614440

Lataa  Kuuntele 

TRE:6035/02.04.03/2021

Päätöspäivämäärä

15.12.2021

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, kaupunkiympäristön palvelualue, viheralueet ja hulevedet

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintoassistentti Vertti Sahala, puh. 040 737 8042, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

vs. Suunnittelupäällikkö Timo Koski. Puh. 050 345 7568, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Asaianosainen on lähestynyt Tampereen kaupunkia hakien huojennusta saamaansa hulevesilaskuun (liitteenä). Asianosaiselle määrätty hulevesilasku kuuluu maksuluokkaan 1b.

Tampereen kaupungin hulevesitaksasta päättää Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunta. Asianosaisen lasku perustuu yhdyskuntalautakunnan päätökseen § 254 Tampereen kaupungin hulevesimaksun määräytymisen perusteiden tarkistaminen, 06.10.2020. Päätöksessä hyväksytyn taksan mukaisesti maksuvelvollinen kiinteistön hulevesimaksusta vastaa kiinteistön haltija tai omistaja.

Asiaonsainen on hakenut huojennusta sillä perusteella, että kiinteistöltä ei päädy asianosaisen suorittaman tehokkaan talteenoton seurauksena vettä kaupungin ylläpitämää hulevesien hallintajärjestelmää.

Yhdysjuntalautukannun päätöksen mukaan, hulevesimaksun kohtuullistamista voidaan anomuksesta tarkastella kuitenkin vain maksuluokan 5 osalta, mikäli kaavayksikön kasvillisuuspeitteisen pinta-alan osuus koko pinta-alasta on yli 40 %. Mikäli kaavayksikön hulevesimaksu on leikattu kattohintaan perustuen, lasketaan kohtuullistettu hulevesimaksu kaavayksikön leikkaamattomasta hulevesimaksusta.  

Asiaonsaisen esittämä perustei ei siis ole hyväksytty peruste huojennukselle. Hulevesitaksamaksussa myös ajatellaan, että taksasta hyötyvät kaikki hulevesien hallintajärjestelmän vaikutusalueella asuavat.

 

Päätös

Maksua ei huojenneta. Lasku on maksettava sellaisenaan.

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikön 1. varahenkilö Timo Koski