§ 4 Linja-auton 36 moottorin vaihto

Lataa  Kuuntele 

TRE:3155/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

23.4.2021

Päätöksen tekijä

Kalustopäällikkö, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos

Valmistelijan yhteystiedot

Jussi Vataja, puh. 0408016055, etunimi.sukunimi@tampere.fi, Kalle Keinonen, puh. 0503769213, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kalustopäällikkö Kalle Keinonen, puh. 050 3769 213, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Jussi Vataja:

TKL36 auton moottori on sammunut toistumiseen ajon aikana ja autoa ei ole sen takia voitu asettaa enää linjalle. TKL:n oma korjaamo on alustavasti tarkastellut asiaa ja todennut että moottori on jollain tavalla jumissa. Auto on hinattu Volvo Finland Ab:n korjaamolle tutkittavaksi. Moottoria on purettu korjaamolla ja on todettu, että se on vaurioitunut varsin pahasti, mahdollisesti käyttövirheen myötä. Moottorin paikallisen korjaamisen ei voida katsoa olevan mielekästä eikä taloudellista.

 

Autolla 36 on ajettu jo varsin paljon. Auto on kuitenkin melko uusi ja se on päästöluokaltaan Euro 6. Auto tulee ehdottomasti saattaa takaisin liikennöitävään kuntoon. TKL on aikaisemmin avoimesti kilpailuttanut vastaavanlaisen auton (TKL37) vaihtomoottorin hankinnan töineen, vaikka tämä hankinta ei olekaan ylittänyt lähellekään hankinnan kynnysarvoa erityisalojen hankinnoissa. Tämän kilpailutuksen on voittanut selvällä erolla muihin Volvo Finland Ab. Vataja on kysynyt alustavasti Volvo Finland Ab:n halukkuutta tehdä myös tähän autoon vastaava kokonaisuus tarjottuun hintaan ja Volvo Finland on ilmoittanut halukkuutensa tähän.

 

Päätös

Koska autoon tarvitaan moottori välittömästi ja koska TKL:llä on hintataso selvillä kilpailutuksen perusteella ja koska auto on joka tapauksessa jo moottori osin purettuna Volvo Finland Ab:n korjaamolla ja koska hankinnassa ei ylitetä hankintalain kynnysarvoa ja koska tapahtumien yllättävyyden perusteella ei voida tulkita, että tämä hankinta voisi olla hankintojen minkäänlaista väärinkäytöksellistä ketjuttamista:

Päätän, että hankitaan autoon TKL 36 vaihtomoottori töineen Volvo Finland Ab:lta samaan hintaan, kuin autoon TKL 37. Hinnat ja ehdot on nähtävillä päätöksessä, joka koskee auton TKL 37 vaihtomoottorin hankintaa. Tästä hankinnasta ei tehdä erillistä sopimusta, vaan tämä päätös toimii samalla tilausvahvistuksena ja muut ehdot tulevat auton TKL 37 moottorin vaihdon kilpailutuksen ehdoista.

Allekirjoitus

Kalustopäällikkö Kalle Keinonen, puh. 050 3769 213, etunimi.sukunimi@tampere.fi