§ 104 Itsenäisyydenkatu 2 luonnossuunnittelu liittyen Tampereen asemakeskukseen

Lataa  Kuuntele 

TRE:8469/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

9.12.2021

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hankekehityspäällikkö Henri Väänänen ja talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hankejohtaja Tero Tenhunen, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Työn tavoitteena suunnitella Itsenäisyydenkatu 2 alueen maankäytön ratkaisuja. Suunnitelmia hyödynnetään alueen ratkaisujen kehittämisessä. Suunnittelussa huomioidaan, että tutkittava alue on osa Tampereen keskustan liikenteellistä solmukohtaa. Alue rajoittuu tontin länsipuolelta Tahera -hankkeessa uusittavan Itsenäisyydenkadun alikulkusillan kokonaisuuteen, jonka osana uusitaan myös Ratapihankadun silta. Uusi silta on tarkoitus rakentaa nykyistä siltaa leveämpänä. Tällä on vaikutusta Itsenäisyydenkatu 2:n tontinkäytön ratkaisuihin ja niitä tutkitaan tämän työn osana. Suunnitelmien avulla tarkastellaan rakennuksen käyttötarkoitus- ja laajuusvaihtoehtojen kaupunkikuvallista vaikutusta sekä eri liikennemuotoja yhdistävän liikenteellisen solmukohdan toimivuutta.

Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen antoi pyynnöstä 2.12.2021 päivätyn tarjouksen aikapalkkiolla henkilöryhmittäin kattohintaan 24 00,00 euroa + alv. Hankinta alittaa kansallisen kynnysarvon, joten hankintalakia ei sovelleta. Suorahankintaan päädyttiin Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskasen osaamisen ja hankinnan vähäisen arvon vuoksi. Lisäksi he tekevät arkkitehtisuunnittelua Tahera -hankkeen Itsenäisyydenkadun aks -hankkeessa, joten heillä on erinomainen tieto hankkeen erityispiirteistä ja vaikutuksista ympäristöön. Tarjous on hyväksyttävissä.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä toimivalta kehitysohjelmien hankintapäätösten tekemiseen on siirretty kehitysohjelmien hankejohtajalle tai talous-​ ja hankintavastaavalle.

 

Päätös

Tampereen kaupunki tilaa Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy:ltä (3195457-9) Asemakeskus -hankkeeseen liittyvänä Itsenäisyydenkatu 2, Pakkahuoneenaukion ja sen ympäristön maankäytön luonnossuunnittelua aikapalkkiolla kattohintaan 24 000,00 euroa +alv. Kattohintaa ei saa ylittää.

Työn kustannukset suoritetaan Viiden tähden keskusta - kehitysohjelman projektilta K1540_ 01793311 Elosa_ Asemakeskus. Hankintapäätös on kaupunkia sitova vasta, kun työtä koskeva tilaus on tehty. Tilauksessa annetaan laskutusohje. Kaupungin puolesta työn vastuuhenkilöinä toimii hankekehityspäällikkö Henri Väänänen.

 

Allekirjoitus

Hankejohtaja Tero Tenhunen