§ 2 Lausunto valtionvarainministeriölle asetuksesta kunnan ja hyvinvointialueen vuokrien määräytymisestä siirtymäaikana

Lataa  Kuuntele 

TRE:8273/02.07.03/2021

Päätöspäivämäärä

21.1.2022

Päätöksen tekijä

Apulaispormestari, elinvoima- ja osaamislautakunta sekä asunto- ja kiinteistölautakunta (2021 - 2025)

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Miia Anttila, puh. 040 484 3111. etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Valtiovarainministeriö pyytää lausuntoa luonnoksesta valtioneuvoston asetukseksi kunnan ja hyvinvointialueen välisen vuokran määräytymisestä siirtymäkauden aikana.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetussa laissa (jäljempänä voimaanpanolaki) säädetään kunnan järjestämän perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, sosiaalitoimen ja pelastustoimen käytössä olevien toimitilojen siirtymisestä hyvinvointialueen hallintaan. Voimaanpanolain 22 §:n mukaan toimitilat siirtyvät hyvinvointialueen hallintaan 1 päivänä tammikuuta 2023. Hyvinvointialue ja kunta tekevät sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastus-toimen käytössä olevien toimitilojen hallinnasta vuokrasopimuksen siten, että se on voimassa vähintään 31 päivään joulukuuta 2025 asti. Hyvinvointialueella on oikeus pidentää vuokrasopimuksen voimassaoloa yhdellä vuodella ilmoittamalla siitä kunnalle viimeistään 12 kuukautta ennen vuokrasopimuksen voimassaoloajan päättymistä. 

Uudistuksen toimeenpanolain mukaisesti vuokrasopimuksen mukaisen vuokran tulee kattaa vuokrasopimuksen kohteena olevan toimitilaan liittyvät kohtuullisen pääoma- ja ylläpitokustannukset. Valtiovarainministeriö pyytää lausuntoja asetuksesta, jolla säädetään tarkemmin pääoma- ja ylläpitovuokran määräytymisestä.

Lausunto annetaan lausuntopalvelu.fi:n kautta 24.1.2022.

Hallintosäännön § 35 mukaan apulaispormestari päättää lausunnon antamisesta muussa kuin muutoksenhakuun liittyvissä asioissa.

Päätös

Annetaan valtiovarainministeriölle liitteenä oleva lausunto asetuksesta kunnan ja hyvinvointialueen vuokrien määräytymisestä siirtymäaikana.

Allekirjoitus

Apulaispormestari Pekka Salmi